"Özel Çocuklara Özel Materyaller Projesi" Kolileri Rize'ye Ulaştı

"Özel Çocuklara Özel Materyaller Projesi" Kolileri Rize'ye Ulaştı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde olan 'Özel çocuklara özel materyaller' projesi kapsamında 100 çeşit eğitim malzemesi bulunan materyal kolileri Rize’ye ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen "Özel Çocuklara Özel Materyaller Projesi" kapsamında Rize’ye gönderilen materyaller kente ulaştı.

Eğitim-öğretim sürecinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin materyal kullanması için başlatılan “Özel Çocuklara Özel Materyal Projesi” kapsamında içerisinde matematik çubukları, beceri tablası, denge seti, kavramlar seti, eşleştirme kutusu, dört parçalı puzzle, desen eşleme, iki parçalı puzzle gibi 100 çeşit eğitim malzemesi bulunan materyal kolileri özel eğitim sınıflarında eğitim gören toplam 534 öğrenciye dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bülent İçbudak ve Evren Görmüş tarafından teslim alındı

İçbudak yaptığı açıklamada, “Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için eğitim öğretim sürecinde materyal kullanılması, öğrencileri görsel, işitsel ve dokunsal açıdan desteklemekte, öğretimi yapılan konuların somutlaştırılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle eğitim materyali özel eğitim alanının olmazsa olmaz bir parçasıdır. Engelli bireylerin hak ettikleri yaşam düzeylerine ulaşabilmeleri ve bunu sağlayacak nitelikte eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri adına Bakanlığımızca pek çok çalışma yürütülmektedir. Bunlardan biri de özel eğitim alanında materyal geliştirme çalışmalarıdır. Özel öğrencilere özel materyaller üretilmesine yönelik olan bu çalışma özel eğitim alanında bir ilk olma özelliği taşımaktadır.” dedi.

ozel-cocuklara-ozel-materyaller-projesi-rizede.jpgozel-cocuklara-ozel-materyaller-projesi-rizede2.jpgozel-cocuklara-ozel-materyaller-projesi-rizede-1.jpgozel-cocuklara-ozel-materyaller-projesi-rizede4.jpg

ozel-cocuklara-ozel-materyaller-projesi-rizede3.jpg