Spazm Geçiren Köpeği Belediye Ekipleri Kurtardı

Spazm Geçiren Köpeği Belediye Ekipleri Kurtardı
Aksaray’da susuzluk nedeniyle spazm geçiren köpek, ölmek üzereyken belediye ekiplerinin müdahalesi ile Aksaray Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek bakıma alındı.

- Aksaray’da susuzluk nedeniyle spazm geçiren köpek, ölmek üzereyken belediye ekiplerinin müdahalesi ile Aksaray Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek bakıma alındı.

Olay, Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçi Bey Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gün boyu su içemediği belirlenen bir köpek susuzluk spazmı geçirmesi sonucu rahatsızlandı. Kaldırımda ağzından burnundan köpükler akan ve titreyen köpek vatandaşlar tarafından belediyeye bildirildi. Hemen harekete geçen belediye ekipleri, özel bir araçla olay yerine geldi. Hayvan Hakları Federasyonu Aksaray Şube Başkanı ve Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Şube Başkanı Cemal Doğan da olay yerine gelerek belediye ekipleri ile birlikte susuzluk nedeniyle spazm geçiren köpeğe ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İhbarı alır almaz üzerini bile giyinemeden kısa sürede olay yerine gelen Doğan, önce köpeği 'Aşkım, canım' deyip okşayarak sakinleştirdi. Ardından köpeğe su içirmeye çalışan Doğan, daha sonra köpeği ağzından bağlayarak Aksaray Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdü.

"KAPIMIZIN ÖNÜNE BİR KAP SU BIRAKALIM"

Doğan, yaz günlerinde köpeklerin 1 gün su içemedikleri takdirde öldüklerini belirterek, “Gördüğüm kadarı ile hayvanımız susuzluktan kaynaklanan bir spazm geçiriyor. Özellikle yaz günlerinde 1 gün içerisinde bu hayvanımız su içmediği takdirde pati altlarında terleyerek otomatikman sıcak boğulması ile ölümüne neden oluyor. Biz görevimiz olarak sadece hayvanımızı kurtardık. Şu anda bakımevine naklini yaptık. Orada veteriner arkadaşımız gerekli müdahalesini yapacak. Bunun sebebi ise sadece biraz kapımızın önüne su koymayışımızdan kaynaklanıyor. Sizlerden ricam Aksaray halkı olarak kapılarımızın önüne bir kap su ve bir kap da yemek koyalım. Özellikle yaz aylarında mutlaka ve mutlaka suyumuzu koyalım. Hayvanlar bizlere emanet, canları çok seviyorum” şeklinde konuştu.