Özel Kuvvetlerde 27.5 saat süren arama sona erdi

Özel Kuvvetlerde 27.5 saat süren arama sona erdi
Ankara'da, 19 Aralık'ta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasının ardından başlatılan soruşturma...

Ankara'da, 19 Aralık'ta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki ikinci arama sona erdi.

Terör suçlarına bakmakla görevli özel yetkili cumhuriyet savcılarının isteği üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi yedek yargıçlığının verdiği arama izni doğrultusunda dün akşam saatlerinde Balgat Kirazlıdere mevkiinde bulunan Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda ikinci kez arama başlatılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcılar ile arama kararını veren yedek yargıcın katıldığı çalışmalar, saat 00.45'te sona erdi. Aramalarda, merkez komutanlığı görevlileri de bulundu.

Bu arada, ikinci aramaya katılan savcılar, saat 20.00 civarında başkanlıktan ayrıldı.

Ankara'da, 19 Aralık'ta 2 askeri personelin kuşku üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasının ve Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda ilk yapılan aramanın ardından Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, 8 askeri personelin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Karargahta aramalara sabah devam edilecek

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan 2. aramanın sona ermesinden sonra gelen bilgilere göre aramalara sabah yine devam edilecek.

Soruşturmayı yürüten savcılar ile arama kararını veren yedek yargıcın kozmik odayı yeniden mühürleyerek binadan ayrıldıkları öğrenildi.