Özel Sektör Yaş Çaya 19 TL Fiyat Açıkladı. Rize Ziraat Odası Başkanı Arslan Tepki Gösterdi

Özel Sektör Yaş Çaya 19 TL Fiyat Açıkladı. Rize Ziraat Odası Başkanı Arslan Tepki Gösterdi
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, özel sektörün yaş çay taban fiyatı için 19 TL fiyat açıklamasına sert tepki gösterdi. Arslan, bu fiyatın Cumhurbaşkanına bir kumpas olduğunu ve Cumhurbaşkanı ile halkın arasını açmaya çalıştıklarını savundu.

Rize'de yaş çay alımı yapan bir özel sektör firması, üreticilere gönderdiği SMS mesajıyla kilogram başına haftalık ödeme şartıyla brüt 19 TL fiyat teklifinde bulundu. Bu durum, Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan'ın tepkisini çekti. Arslan, özel sektörün Cumhurbaşkanı'ndan önce fiyat açıklamasını Cumhurbaşkanına bir kumpas olarak değerlendirdiğini ve bu durumun Cumhurbaşkanı ile halkın arasını açmaya çalışmak olduğunu savundu.

Çay fiyatını ancak Tarım ve Orman Bakanı veya Cumhurbaşkanı'nın açıklayabileceğini vurgulayan Arsla, özel sektör firmasının fiyat teklifini "düşük" ve "kabul edilemez" olarak nitelendirerek son günlerde yaş çay taban fiyatı ile ilgili açıklama yaptıklarını ve fiyat beklentilerinin 25 TL olduğunu kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Arslan açıklamasında, “Son günlerde yaş çay taban fiyatı ile ilgili açıklamamızı yapmıştık. Fiyat beklentimizin 25 TL olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştık. Tüm Rizeli hemşehrilerimizle çay üretiminin yapıldığı Karadeniz Bölgesindeki çay üreticileri Cumhurbaşkanımızdan halkı memnun edecek bir fiyatı açıklamasını beklediği bugünlerde maalesef özel sektör belli bir fiyatı açıklamıştır. Bunu şahsım Cumhurbaşkanına bir kumpas olarak değerlendiriyorum. Cumhurbaşkanı ile halkın arasını açmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanından önce fiyat açıklamak sizlerin de takdir edeceği üzere Cumhurbaşkanına bir kumpas olsa gerek. Çay fiyatını ancak ve ancak ya Tarım ve Orman Bakanı yada Cumhurbaşkanı açıklar. Maalesef Rize’de özel sektör çayın fiyatını açıklamış durumda” ifadelerini kullandı.

orcay-yas-cay-ureticilerine-kisa-sms.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
84 Yorum