Özgür Özel: “ÇAYKUR işçilerine kapıyı değil, kadroyu göstereceğiz”

Özgür Özel: “ÇAYKUR işçilerine kapıyı değil, kadroyu göstereceğiz”
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet ittifakı iktidarında ÇAYKUR işçisine kapıyı değil kadroyu göstereceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Ardeşen’de düzenlenecek istişare toplantısı için geldiği Rize’de il başkanlığı binası altında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel, açıklamasında Millet ittifakı iktidarında ÇAYKUR işçisine kapıyı değil kadroyu göstereceklerini söyledi

Özel, “Geçtiğimiz yıl bizim hep söylediğimiz Çay Kanununu apar topar büyük bir telaşla Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis’e sundu. Sonuç ne oldu? Büyük bir tepkiyle karşılaştılar. Siz, Karadeniz’den büyük bir destek alıyorsunuz, bu kadar vekil çıkarıyorsunuz, güya Karadeniz’i, Rize’yi, çayı biliyorsunuz nasıl olur da bütün Karadeniz’i ayağa kaldıran ve arkasında duramayacağınız bir teklifin altına imza atıyorsunuz. Biz CHP olarak meselenin farkındayız. Biz teklifimizin arkasındayız. Bütün sorunları çözen çay kanunun, CHP’nin teklifinin sonuna kadar arkasındayız” dedi. 

Özel, “Türkiye’deki en önemli mağdur gruplardan bir tanesi ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerdir. Bu kardeşlerimiz 6 ay çalışmakta, 6 ay boşta kalmaktadır. Kalan 6 ayda İŞKUR’dan istifade edememekte, herhangi bir işe girememekte, ciddi mağduriyet yaşamaktadır. Sayın genel başkanımızın sözünü burada Cumhuriyet Halk Partisi olarak tekrar ederiz. CHP iktidara geldiğinde ÇAYKUR işçileri ilk 6 ay içinde zaten çalışıyor olacak. 6 ay bitince o ÇAYKUR işçilerine kapıyı değil, kadroyu göstereceğiz. Söz vereceğiz. Çaycının sorunundan haberdar olmayanlar, geçenlerde Meclis’te şu lafı sarf ettiler. 6 ay çalıştı 6 ay bedava mı bakacağız. Türkiye’de çay ekim alanlarının gençleştirilmesi projesi hayati ve milli bir projedir. Bu işçilerimiz bu çay ekim alanlarının gençleştirilmesinde çalıştırılabilirler. Devletin kuracağı birçok tesiste, projede birçok işte çalışabilirler. Biz geçici ÇAYKUR işçisine Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çayı kazandırmış, Zihni Derin ile bu ülkede çok önemli adım atmışsa ÇAYKUR’un geçici işçisine de, çay üreticisine de sonuna kadar sahip çıkarak Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında birinci yüzyılda olduğu gibi Rize’ye bir cumhuriyet armağanını bu vesile ile kazandıracağız” diye konuştu.

ozgur-ozel-rizede-3.jpgozgur-ozel-rizede-2.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
64 Yorum