Özrü Kabahatinden Büyük

Özrü Kabahatinden Büyük
Yapılan bir açıklamayı okumaktan aciz olan ve yaptığı açıklama ile yapılan o açıklamayı doğru anlama kabiliyetinin bulunmadığını ortaya koyan şahıs, ne yazık ki Rize'den milletvekilliği aday adayı.

Yapılan bir açıklamayı okumaktan aciz olan ve yaptığı açıklama ile yapılan o açıklamayı doğru anlama kabiliyetinin bulunmadığını ortaya koyan şahıs, ne yazık ki Rize’de MHP İl Başkanlığı görevinde bulundu ve akabinde MHP’den Rize Milletvekili aday adayı oldu. MHP’nin Rize’de düştüğü duruma bakın yazık hem de çok yazık!

SAPLA SAMANI AYIRAMIYOR KALKMIŞ RİZE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞ

Çaykur’un alacağı 3500 mevsimlik işçi alımlarında Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, düz işçi tabir edilen 2 bin 370  tamir tahliye- yükleme işçisi yani çay kamyonu yükleme boşaltma işçilerinin en az ilkokul mezunu olacağını ve kurayla alınacağını, bunun dışındaki branşlarda (EML, Teknik Lise ve MYO'ların teknik bölümü, Ziraat ve Orman Mühendisi, Çay Eksperi) yapılacak 1.130 mevsimlik işçi alımlarının ise KPSS puanına göre alınacağını açıkladı.

Ancak bugün sabah saatlerinde basına yazılı  açıklamada bulunan Almanya Hannover Teknik Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisi MHP Rize Milletvekili Aday Adayı Cem Kazmaz, konunun takipçisi olduğunu ifade ettiği açıklamasında mevsimlik işçi alımlarını ne denli takip ettiğini ve aslında hiçbir açıklamayı anlamadığını gözler önüne sererek “2.500 civarındaki vasıfsız yükleme-boşaltma işçisinin KPSS sonuçlarına göre Lise Mezunları arasından seçilecek anlamı çıkmaktadır” açıklamasında bulundu.  Oysaki haberlerimizde ve Genel Müdür tarafından yapılan açıklamada gayet net bir dille alınacak 2370 yükleme boşaltma işçisinin en az ilkokul mezunu olacağı ve kuraya tabii tutulacağı Türkçe bir ifadeyle yazıyordu.

Kazmaz, kendisinin konudan ne denli uzak olduğunun olay53’te haber olarak yer almasının ardından bir kez daha yazılanlarını anlamadığını ve konudan bihaber olduğunu yaptığı 2. açıklamayla 2. kez gözler önüne serdi.

ÖNEMLİ NOT: AŞAĞIDA YER ALAN KAZMAZ’IN AÇIKLAMALARINDAKİ BİLGİLERİ LÜTFEN DİKKATE ALMAYINIZ, olay53 SİZLERE DOĞRU BİLGİLERİ HABER OLARAK DAHA ÖNCE AKTARMIŞTIR… KAZMAZ’IN DA BU BİLGİLERİ DOĞRU ANLAMASI İÇİN HABERİN SONUNDA O BİLGİLERİ BİR KEZ DAHA PAYLAŞMAK ZORUNDA KALDIĞIMIZDAN TÜM OKUYUCULARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ

Kazmaz, 2. yazılı açıklamasında “Şu an Rizelilerin en çok takip ettiği konuların başında Çaykur’a  alınacak 3.500 işçinin hangi şartlarda ve ne zaman alınacağının geldiği kuşkusuzdur. Bu bağlamda Çaykur'a alınacak 1.130 işçinin (EML, Teknik Lise ve MYO'ların teknik bölümü 600 kişi, Ziraat ve Orman mühendisi 180 Kişi,Çay Eksperi 350 kişi) KPSS puanına göre işe alınacağı açıklanmıştır.Tarafımızdan da böyle algılanmıştır, burada bir sorun yoktur. Ancak  Muallâkta olan konu ise 2.370 yaş çay yükleme işçisinin hangi şartlarda ve nasıl alınacağıdır. Yapılan son açıklamalarda da bu işçilerin Lise Mezunları arasından KPSS puanı ile alınacakları şeklinde bir bilgi sızmıştır. Bunun üzerine tarafımızdan bu sabah bunun olamayacağı, hak yeneceği şeklinde bir Basın Açıklaması yapılmıştır. Bizim talebimiz bu işçilerin en az ilkokul mezunu kişiler arasından noter huzurunda kura çekilerek işe alınmalarıdır." dedi.

İŞTE DOĞRU BİLGİ (BU BİLGİ GENEL MÜDÜRÜN BASIN TOPLANTISINDAKİ AÇIKLAMALARINDAN DERLENMİŞTİR)

Genel Müdür, “Meslek lisesi ve dengi okullardan alınacak arkadaşlar eksper olan arkadaşlar, mühendisler ve 2 yıllık teknik mezunlar, İş-Kur'un mevzuatı gereği KPSS puanları ile alınacak. Yukarıdan aşağı puanla yerleşecek. Düz işçiler ise noter huzurunda kura çekilerek alınacak.” İfadesinde bulunarak toplamı 1130 yapan Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Meslek Yüksek Okulların teknik bölümünden mezun olan 600 mevsimlik işçi ile 180 Ziraat ve Orman Mühendisi ve MYO’ların Çay Eksperliği bölümlerinden mezun olan 350 kişinin KPSS puanına göre işe alınacağını, 2370 düz işçinin (yükleme boşaltma) ise noter huzurunda kura çekilerek alınacağını vurguladı. Yani Kazmaz'ın muallakta dediği 2370 yükleme işçilerinin hangi şekilde alınacağını Genel Müdür Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısında net olarak ifade etmişti.

HADDİNİ BİL KAZMAZ, olay53, KİMSENİN YAYIN ORGANI DEĞİLDİR… ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİL ÖVE ÖVE BİTİREMEDİĞİN KİŞİYİ ADAY GÖSTER

Kazmaz, mevsimlik işçi alımlarındaki takibinin hangi aşamada olduğunu ve konundan bihaber olduğunu açıkca ifade ettiği yazılı açıklamasında olay53’e iftira atmaktan da geri kalmayarak, olay53’e siyasi partinin yayın organı iftirasında bulundu. Ancak olay53’e bu iftirayı atan Kazmaz, resmi rakamlara göre 3 yılda Çaykur’u 178 Milyon TL. zarara uğratan ancak Çaykur’un elde ettiği kazanımlar dolayısıyla bu rakamın 500 Milyon TL.’nin üzerinde yer almasına neden olan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’na da her platformda destek vermekten kaçınmayarak Genel Müdürün başarılı olduğunu ifade ediyor. Biz de olay53 olarak Kazmaz’a buradan bir tavsiyede bulunarak, MHP’nin ülke genelinde öve öve bitirilemeyecek böyle başarılı! bir bürokratı bulamayacağından, Kazmaz derhal aday adaylığından çekilsin ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu Rize’den 1. Sıra MHP Milletvekili adayı olarak ikna etsin.

İLGİLİ HABERİMİZ

Kazmaz, Rizelileri Şaşırttı !