Özür Yerine Suçlama Geldi

Özür Yerine Suçlama Geldi
Pazartesi akşamı Rize'de Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasında oynanan Bank Asya 1. Lig 23. hafta karşılaşmasında ve sonrasında çıkan olayların yankıları devam ederken Giresunspor cephesinden...

Pazartesi akşamı Rize'de Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasında oynanan Bank Asya 1. Lig 23. hafta karşılaşmasında ve sonrasında çıkan olayların yankıları devam ederken Giresunspor cephesinden Çaykur Rizespor'u suçlayıcı açıklamalar geliyor.

ÇAYKUR RİZESPOR YÖNETİMİNDEN SAHTE DOSTLUK MESAJI - KOLTUK KIRILMASI, SAHAYA ATILMASI YALAN VE İFTİRADIR

Giresunspor'un en güçlü ve en büyük taraftar gruplarından olan Genç Çotanaklar, Rize'de saha içinde yaşanan olayların yaşanmamasını ümit ederek, iki komşu Karadeniz şehrinin arasının bozulmasına zemin hazırlamak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini belirterek yaşanan üzücü olaylardan dolayı özür dileyeceğine Giresunspor taraftarlarının Rize'de saha içerisinde koltukları kırarak sahaya atmalarının yalan ve iftira olduğunu, Çaykur Rizespor Kulubü Yöneticilerinin maçtan önce vermiş oldukları dostluk mesajlarının kağıt üzerinde kalan mesajlardan oluştuğunu, Rize Emniyeti'nin Giresunspor taraftarlarına karşı tutum ve davranışlarının yanlı olduğunu ifade ederek suçlayıcı açıklamalarda bulundu.

Tüm Türkiye'nin şahit olduğu ve karşılaşmanın 34. dakikasında Giresunspor 1-0 galip durumdayken Giresunspor taraftarlarının koltukları kırarak sahaya atmalarının sonucu karşılaşmanın 6 dakika duraklamasına neden olan üzücü olaylarla ilgili Genç Çotanak taraftar grubunun yapmış olduğu yazılı basın açıklamasını kelimesi kelimesine, hiçbir harfine dokunmadan okuyucularımızın yorumuna bırakıyoruz.

İŞTE O AÇIKLAMA

DİKKAT! GENÇ ÇOTANAKLAR KONUŞUYOR

 

 

 

Giresunspor’un vefakar taraftarları Genç Çotanaklar, Çaykur Rizespor deplasmanında yaşadıkları hadiselerin üzerine bir açıklama yaparken; “Rizespor yöneticilerinin dile getirdiği dostluk ve centilmenlik mesajlarının sadece kâğıt üstünde kaldığına pazartesi akşamı kendi gözlerimizle şahit olduk. Maç sonrası olayların ayrıntılarını öğrenmeden bütün sorumluluğu bizlere yıkmaya çalışan tüm yaklaşımları da kesinlikle kabul etmiyoruz” dediler.

Yazılı bir açıklama yapan Genç Çotanaklar konu hakkında şu şekilde konuştular;

“Basına ve Kamuoyuna;
Bizler Giresunspor Taraftarı Genç Çotanaklar olarak geçtiğimiz pazartesi akşamı oynanan Rizespor-Giresunspor maçı öncesi ve sonrasında yaşanan olayların ardından kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Amacı sadece ve sadece Giresunspor’umuzu desteklemek olan Taraftarımız maç öncesi, maç esnasında ve maç sonunda sistemli bir şekilde tahrik edilmiş ve saldırıya uğramıştır. Öyle ki; Taraftarımız daha stada girmeden taşlanmıştır. Bu saldırılar ve tahrikler maç boyunca ve maçın bitiminden sonrada devam etmiştir. Bunun yanı sıra, maç öncesinde Rizespor yöneticilerinin dile getirdiği dostluk ve centilmenlik mesajlarının sadece kâğıt üstünde kaldığına pazartesi akşamı kendi gözlerimizle şahit olduk. Bütün bunların yanı sıra, Rize emniyetinin Taraftarımıza karşı takındığı tutum ve Rize seyircisinin başlattığı olaylarda dahi olayları başlatan tarafa değil de bizlere müdahale etmiş olması da ayrıca manidardır. Yaşanan bu olayları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Taraftarımıza, Teknik heyetimize ve Futbolcularımıza karşı yapılan bu saldırıları bir kenara not ediyor ve şimdilik susuyoruz. Ulusal basında yer alan ve olayların sorumluluğunu Giresunspor Taraftarına yıkan yanlı haber ve yorumları da kesinlikle kabul etmediğimizi buradan bir kez daha duyuruyoruz. Maç sonrası olayların ayrıntılarını öğrenmeden bütün sorumluluğu bizlere yıkmaya çalışan tüm yaklaşımları da kesinlikle kabul etmiyoruz.

Birlik ve beraberliğe her zamandan daha fazla ihtiyacımız olan şu günlerde, bizler Giresunspor Taraftarları Genç Çotanaklar olarak tekrar hatırlatıyoruz; iddia edildiği gibi ortada hiçbir gerekçe yokken ve takımımız 1-0 galipken koltukların tarafımızdan kırıldığının ve sahaya atıldığının karşı tarafça dile getirilmesi büyük bir yalandır/iftiradır ve karşı tarafın başlattığı olaylar için mazeret uydurma çabasından başka bir şey değildir. Bu tür saldırılar ve iftiralar bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bizleri yıldıramayacaktır. Her zaman takımımızın itici gücü olan taraftarımız hangi şartta olursa olsun bundan önce olduğu gibi bundan sonrada takımımıza destek olmaya ve kendini Giresun’umuz için siper etmeye devam edecektir. Genç Çotanaklar”