Özürlülerin Doğum Günü Pastasını Kaymakam Kesti

Özürlülerin Doğum Günü Pastasını Kaymakam Kesti
Çayeli ilçe kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde doğum günü olan çocukların kutlama programına katılarak yaş pastayı kesti.

Çayeli ilçe kaymakamı Turgay Ünsal dünya engelliler günü kapsamında ilçede hizmet veren Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Kaymakam Ünsal’a ziyareti sırasında İlçe Belediye Başkanı Rıza Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Rize İl Müdürü İdris Altuntaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Dalgıç ve birçok sivil toplum kuruluşu başkanı eşlik etti.

Kurum müdürü Yavuz Sultan Cerrah tarafından karşılanan Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal kurumda düzenlenen eğlenceye katıldı. Çocuklarla beraber türkü söyledi ve doğum günü olan çocuklar için hazırlanan yaş günü pastasını beraber kesti.

cayeli-kaymakami-unsal’dan-anlamli-ziyaret-2.jpg

Engellilerin sadece belirli günlerde değil her zaman toplum tarafından hatırlanması gerektiğini belirten Ünsal, “En başta bizler engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşam alanlarına katılımlarının sağlanması, sosyalleşmelerini sağlamak, kendi kendine yeterli hale gelmelerini ve topluma yararlı kişiler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak zorundayız ve bunu kendimize bir borç bilmeliyiz” dedi.

Kurumda kalanlar tarafından yapılan el işlerinin sergilendiği atölyeyi gezen Ünsal, el sanatları hocası Mahiye Kömürcü’den çocukların yaptığı el işleri hakkında bilgiler aldı.

cayeli-kaymakami-unsal’dan-anlamli-ziyaret-4.jpg

cayeli-kaymakami-unsal’dan-anlamli-ziyaret-3.jpg

cayeli-kaymakami-unsal’dan-anlamli-ziyaret-1.jpg