Paketleme ve Taşlıdere Fabrikası Rize Üniversitesi'ne Devredildi

Paketleme ve Taşlıdere Fabrikası Rize Üniversitesi'ne Devredildi
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Paketleme ve Taşlıdere Çay Fabrikasının kalkacağını yerlerinin Rize Üniversitesi'ne verildiğini söyledi

Rize Üniversitesi Servet Yardımcı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Rize Sağlık Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha da büyümesi ve sağlık bilimlerinin aynı çatı altında bulunacağı Rize Üniversitesi Tıp fakültesi Kampüsü'nün kurulması için Paketleme Çay Fabrikası ile Taşlıdere Çay Fabrikası Rize Üniversitesi'ne devredildi.

BAŞBAKAN İSTEDİ PAKETLEME VE ÇAY FABRİKASI ÜNİVERSİTEYE DEVREDİLDİ

paketleme-cay-fabrikasi-rize.jpg

Çay İşletmeleri Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu “Başbakanımız böyle istedi. Her iki kuruluşumuzu da kaldıracağız ve başka yere yerleştireceğiz. Tıp Fakültesi Taşlıdere'ye doğru uzanacak ve Tıp Fakültesi kampüsü burada olacak” dedi.

KAPASİTE ARTACAK

imdat-sutluoglu.20110826215256..jpg

Sütlüoğlu, Çaykur olarak kapasite artımına gideceklerini söyleyerek ”Bazı fabrikalarımızda yaptığımız incelemelerde belli oranla kapasite artırabiliyoruz. Ancak bir yere kadar minimum seviyeye kadar geldik. Şu an 6 bin ton yaş çay işleme kapasitemiz var bunu kapasite artırımı ile 7 bin ton ancak yapabiliriz. Devlet Planlama Teşkilatı ile görüşerek yeni bir fabrika yapımı gündeme gelebilir” dedi.

Ana tamir fabrikası alanının değerlendirileceğini söyleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu “ Bu konuda çalışmalar var, Rize'yi iyi tanıtıcı, Rize için önemli bir hizmet için burayı değerlendireceğiz” dedi.