Paliç: Çay Kanun Teklifi Geri Çekildi. Mehmet Erdoğan Kendini Ele Verdi

Paliç: Çay Kanun Teklifi Geri Çekildi. Mehmet Erdoğan Kendini Ele Verdi
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan Çay Kanunu Teklifinin geri çekildiğini söyledi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ye sunulan ve 27 Haziran Salı günü TBMM Tarım Komisyonunda görüşülecek olan Çay Kanunu Teklifinin kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine geri çekildiğini söyledi.

Paliç, Rize Ziraat Odası Başkanlığı olarak bu şekliyle kabul etmemiz mümkün olmayan Çay Kanun Teklifine üreticilerimizden, sivil toplum örgütlerinden, aralarında AK Partili milletvekillerinin de oluşturduğu tepkiler üzerine Çay Kanunu Teklifinin geri çekildiğini ifade ederek, “Bizim talebimiz 210 bin çay üreticisini memnun edecek bir kanun teklifidir. Çay üreticileri aralarında her ne kadar iyi niyetli olanlar olsa da 150 adet özel sektörün inisiyatifine bırakılamaz. 38. yılına giren özel sektör hiçbir zaman üreticiyi memnun edememiş, her zaman üreticiyi mağdur etmiştir. Hazırlanan taslak içerisinde görüldü kü daha fazla üretici mağdur olacaktı. ÇAYKUR da mağdur olacaktı. ÇAYKUR’u da etkisi altına alacaktılar. Bugüne kadar fiyatı ÇAYKUR bakanlığa bildiriyor ve bakanlık açıklıyordu. Vatandaşın da açıklanan fiyattan bir şikayeti yoktu. Ama maalesef bugün bunlar bizi bugüne kadar mağdur eden kişilere teslim ediyor. Kanun teklifinin düzeltilmesinden yanayız. Kimseye muhalefet değiliz. Rize’nin 3 vekili var ve muhalefeti yoktur. Burada her 4 kişiden 3’ü AK Parti’ye oy vermiştir. Çayla ilgili iyiliği de yanlışlığı da vekillerimiz yapacak. Sorumluları onlardır Biz onlardan bekliyoruz. Dileğimiz iyi yapmaları ve bu işi düzeltmeleridir. Yanlışlık olabilir yanlıştan dönmek de erdemliktir.” dedi.

PALİÇ: MEHMET ERDOĞAN KENDİNİ ELE VERDİ

Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan’ın TBMM’ye sunulan “Yaş çayın taban fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirler” maddesinden bilgileri olmadığını ve maddeyi teklife kim, neden koyduysa açıklamasını istemesini değerlendiren Paliç, “Mehmet Erdoğan’ın açıklamasına çok teşekkür ediyorum. Kendi kendini ele verdi. O açıklamasını bizatihi dinledim. Hem diyor ki ‘Yaş çayın taban fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirler’ maddesinin olmaması lazım, tepki görür. Bu açıklaması güzel. Maalesef ondan sonra diyor ki yaş çay fiyatını konsey araştırsın, bunu bakanlığa bildirsin. Fiyatın belirlenmesini istemeyen adam kendi kendini ihbar etmiş oluyor. Şimdi biz hangi açıklamasına inanalım. Onu milletin takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
49 Yorum