Paliç: Hazırlanan Çay Kanun Taslağında Fabrika Sahipleri Çay Üreticisi Olarak Gösteriliyor

Paliç: Hazırlanan Çay Kanun Taslağında Fabrika Sahipleri Çay Üreticisi Olarak Gösteriliyor
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, hazırlanmakta olan çay kanun taslağı ile çay üreticilerinin devre dışı bırakılacağını ve çay fabrikası sahiplerinin üretici sıfatıyla taslakta yer alacağını söyledi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, hazırlanmakta olan çay kanun taslağının kamuoyundan gizlenmesine tepki gösterdi. Taslaktaki 2-3 madde dışında kendilerine ve kamuoyuna bilgi verilmemesine tepki gösteren Paliç, hazırlanmakta olan kanun taslağıyla çayın gerçek sahibi olan müstahsille çay üreticisinin devre dışı bırakılacağını, fabrika sahiplerinin üretici sıfatıyla kanun taslağında yer alacağını söyledi. 

Hazırlanan çay kanun taslağının belli kesimlerce kapalı kapılar ardında hazırlandığını ve taslağın üreticinin aleyhinde olacağını ifade eden Paliç, "Hazırlanan kanun taslağında üretici olarak çay fabrikası sahipleri gösteriliyor. Bu çayın gerçek sahibi üreticiyi devre dışı bırakmaktır. 4-5 çay fabrikası sahibini çay üreticisi olarak göstermek çay üreticisinin burada yer alamayacak olması demektir. Böyle olunca müstahsil haklarını savunamayacak, üretici ezilip yok edilmek isteniyor." diye konuşarak, üreticinin lehinde hazırlanacak bir kanun taslağının kamuoyundan gizlenmesini gerektirecek bir durum olmadığını ve hazırlanan kanun taslağının tasarılaşmadan mutlaka kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti.