Paliç: Sözlerim Çarpıtıldı Mevsimlik İşçi Kardeşlerimizin Yanındayız

Paliç: Sözlerim Çarpıtıldı Mevsimlik İşçi Kardeşlerimizin Yanındayız
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, mevsimlik işçilerle ilgili yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirterek, “Biz her zaman Çaykur’un ve Çaykur işçisinin yanında yer aldık. İşçi kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz" dedi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, geçtiğimiz günlerde katıldığı tv programında 5 ay 29 gün olan mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin en fazla 9 ay 29 güne çıkarılmasının Çaykur’u zarara uğratacağını ifade etmiş ve bu açıklamalar kamuoyunda tepki çekmişti. Oda Başkanı Paliç, yeni bir açıklamada bulunarak açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve kendisinin sanki mevsimlik işçilerin 6 ay çalıştırılmasını istemediği şeklinde kamuoyu oluşturulduğunu ifade ederek, “Biz bugüne kadar her zaman Çaykur’un, Çaykur işçisinin ve özel sektör fabrikalarında çalışan işçilerimizin yanında yer aldık. Bundan sonrada aynı şekilde Çaykur ve özel sektördeki işçi kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Paliç, açıklamalarında ayrıca şunları kaydetti: “15 Mart günü çayda sabah programında yaptığım konuşma dolayısıyla konuşmamdan kısa bir bölümü yanlış yorumlanarak amacından saptırılmış ve sosyal medyada yayınlanmıştır. Benim işçilerimizin altı ay çalışmasını istemiyorum gibi bir anlayışla başlık atılmıştır. Programın tamamını izleseler doğruyu anlayacaklar; benim asıl amacım çay sezonu en kısa olan ülke oluşumuzdan fabrika sahibi olmak da işçisi olmakta zordur. Ben bilhassa özel fabrikaların ve Çaykur’ un desteklenmesini talep etmekteyim. Bana sorulan soru üzerine benim amacım işçilerin değil altı ay on iki ay çalışmasını talep eder ve bu hususta çalışmamız vardır.”