Paliç: Yanacaksa da Yansın

Paliç: Yanacaksa da Yansın
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Çaykur’un çay alımında kısıtlamaya giderek üreticiden yaş çay alımını yasaklamasını desteklediklerini açıkladı.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Çaykur’un yaş çay üreticilerine gönderdiği  "Randevu günü belirlenen miktarda çay satmayan yada eksik satan üreticilerimizin satmadıkları miktar kotadan düşülecek" şeklindeki SMS ile üreticilerin Çaykur’a çay satışını kısıtlayıp yasaklama getirmesini; alınan kararın üreticilerin lehinde olduğunu, üreticiyi özel sektöre yönlendirecek bir karar olmadığını ifade ederek kararı desteklediklerini açıkladı. Paliç, ayrıca, randevu gününde çay toplamayanların "çayları yanacaksa da yansın" dedi.

Paliç, yaptığı açıklamada randevulu sistemi ve randevulu sistemin uygulanması yönünde alınan bu kararı da desteklediklerini ifade ederek, “Burada üreticinin aleyhinde bir şey yok. Randevulu sistemi kabul ettiğimizden sistemin uygulanması için alınan kararı da destekliyoruz. Alınan bu karara uymak zorundayız. Vatandaş keyfine göre çay toplamamazlık yapmasın, randevu gününde gitsin çayını toplasın. Randevu gününde çayını toplamayanların çayı yanacaksa da yansın. Uygulamaya karşı çıkarsak randevulu sisteme de karşı gelmiş oluruz. Randevulu sistemden memnun isek şartlarına da uyacağız.” diye konuştu.

nevzat-palic-rize-ziraat-odasi-baskani-53.jpg