Paliç'ten Şok Sözler !

Paliç'ten Şok Sözler !
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Ticaret odası Başkanı Mehmet Erdoğan'ın keselerini doldurma peşinde olduğunu söyledi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, yaş çayın taban fiyatının en az 1 lira 25 kuruş olması gerektiğini söyledi.

Paliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un 1 Mayıs itibariyle fabrikalarını açtığını ancak henüz yaş çay taban fiyatının belirlenmediğini belirtti.

Bir süre önce Rize Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Mehmet Erdoğan'ın yaş çay taban fiyatının 87 kuruş civarında olabileceğini söylediğini ancak bu söylemi doğru bulmadığını ifade eden Paliç, şöyle devam etti:

''Rizeliler olarak çayımıza sahip çıkmamız gerekir. Bu tür beyanlar çayı tavan değil, taban yaptırır. Üreticinin yanında olmak zorundayız. Ben isterdim ki borsa başkanımız bizim belirlediğimiz fiyatın üzerinde fiyat söylesin. Ama onlar kendi keselerini doldurma peşindeler.'' 

Yaş çayın taban fiyatının en az 1 lira 25 kuruş olması gerektiğini kaydeden Paliç, ''Bu fiyattan daha az bir fiyat söylemek, üreticiye, Rize'ye ihanettir. Bu tür söylemler yaş çaya daha az fiyat verilmesini doğru göstermektedir. Bu nedenle bu söylemlerden kaçınmak gerekir'' diye konuştu.