Para Koleksiyonunu Çay Ocağında Sergiliyor

Para Koleksiyonunu Çay Ocağında Sergiliyor
Rize’de yaşayan Emin Kişmir 40 yıldır biriktirdiği, aralarında antika değeri taşıyan paralarında bulunduğu 800 parçalık koleksiyonunu sahibi olduğu çay ocağında sergiliyor.

Rize’nin Kömürcüler Köyü’nde ikamet eden Emin Kişmir (65) 40 yıldır para koleksiyonu yapıyor.

Tarihi özelliği bulunan ve farklı ülkelere ait paraları biriktiren Kişmir’in 500’e yakın bozuk para ve 300 civarında kağıt parası bulunuyor. Kişmir aralarında Osmanlı döneminden kalma banknotlarında bulunduğu koleksiyonu sahibi olduğu çay ocağında sergiliyor.

Koleksiyoner yaptığı açıklamada, “Şu anda para koleksiyonumu sergiliyorum. Bu heves bende yaklaşık 40 sene önce başladı. Çocuk yaştan bu yana koleksiyon özelliği taşıyan paralar biriktirmeye çalışıyorum. 500 e yakın bozuk param 300 e yakın değişik devletlere ait kağıt paralarım var. Bana ait olan bu koleksiyonda Sultan Abdülhamid zamanından kalma paralar da var. Tarihi değeri yüksek paralara yüksek bedeller biçim satın almak isteyenler oluyor. Ancak bunların değeri benim için para ile ölçülmez. Meraklıların görüp bilgi sahibi olması için koleksiyonumu çay ocağımda sergiliyorum. Merak edenler gelip görebilir” dedi.

para-koleksiyonunu-cay-ocaginda-sergiliyor-1.jpg