Paranın dini imanı olur

Paranın dini imanı olur
ASKON Genel Kurulu’nda “paranın dini imanı olmaz” diyen Başbakan Erdoğan’a, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan’dan cevap geldi: Paranın dini de, imanı da, vatanı da olur!

Partisinin Gaziosmanpaşa ilçe divanında konuşan Erol Erdoğan, “paranın dini imanı olmaz” sözünün, vampir kapitalizmin dininin imanının para olduğu anlayışını örtmek için kullanıldığını vurguladı.

PARANIN DİNİ OLDUĞU İÇİN KARUN’LAR VAR

“Paranın dini olduğu için faiz haramdır, paranın imanı olduğu için Karun’lar var, paranın vatanı olduğu için yabancı sermaye, yerli sermaye diyoruz” diyen Erol Erdoğan, Başbakan Erdoğan’ın Türk müteşebbislerin yurt dışında yatırımlar yapması ile yabancıların Türkiye’de finans sektörünü ele geçirmesi konusunda ise demagoji yaptığını ileri sürdü.

BAŞBAKAN DEMAGOJİ YAPIYOR

Başbakan Erdoğan’ın “Benim işadamım ta Meksika’ya gidip yatırım yapıyor da, Hans’lar, John’lar Türkiye’ye gelince mi sıkıntı oluyor?” şeklindeki yaklaşımının hatalı ve talihsiz olduğunu dile getiren Erol Erdoğan, “Türk müteşebbisler yabancı ülkelere yatırım için gidiyor, gittikleri ülkelerin ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Yabancı sermaye ise Türkiye’ye sadece finans sektörü için geliyor. Bankaları satın alıyor. Aradaki fark mukayese edilemeyecek kadar büyüktür” dedi.

IMF İLE ANLAŞMAYIN

Saadet lideri Kurtulmuş’un “IMF ile anlaşmayın” sözünü yineleyen Erol Erdoğan, IMF’nin, Türk işçisini, orman köylüsünü ve çiftçisini düşünmediğini, ancak uluslararası büyük firmaların menfaatlerini düşündüğünü kaydetti. Erdoğan, “IMF, uluslararası büyük firmaların menfaatlerini düşündüğü için bugün TEKEL sorunu yaşanıyor. Bizim TEKEL işçilerimiz haklarını aramak için sokaklara düşerken ABD’li tütün üreticileri fazla mesai yapıyor” şeklinde konuştu.