Paranızı kahve ve mısıra yatırın

Paranızı kahve ve mısıra yatırın
Yatırım uzmanları ilerleyen dönemde emtiaların yeniden önem kazanacağını belirtiyor. Yatırım önerilerilen emtilar ise mısır, kahve, pirinç ve kömür.

Dolarda güven tam anlamıyla oturmadı, altın son birkaç aydır yüz güldürmüyordu ama yeniden çıkışa geçti, petrolün varil fiyatı ise 82 dolar çıktı.

Fakat yatırım uzmanları çok farklı yatırım araçlarını öneriyorlar.

Emtiaların bu yıl yeniden yıldızının parlayacağı görüşü çoğunlukta. CNBC'de yar alan habere göre ise emtiaların içinde de belli başlıları öne çıkıyor. Bunlardan başı çeken ise mısır, onu kahve ve pirinç takip ediyor bir diğe yıldız ise kömür.

Kışın en sert günlerinde bu emtiların ısıtacağını düşünen uzmanlar nedenlerini ise şöyle açıklıyor:

New York'ta bulunan CPM Group yatırım direktörlerinden Mark Hansen sağlık ve sağlıklı ürünlerin günümüzde öne plana çıktığını bununla birlikte tarımda önem kazandığını belirtiyor. Geçtiğimiz yıl tarım ve tarım ürünlerinden beklenen kazancın sağlanamadığını, mevcut potansiyelin bu yıl orataya çıkacağını kaydenen Hansen özellikle mısırda yaşanan  hareketliliğe dikkat çekiyor.

ABD'de devlet politikası olarak yakıt türlerinde etnanolün ön plana çıkartılması mısırda hareketliliğin bir başka nedeni diyen Hansen 2010 yılında bu politikanın daha da sıkılaşacağının altını çiziyor.

RBS Morgans'ın uzmanlarından Todd Kerslake ise yatırımcıların mutlaka kömür ve metal piyasasını takip etmesi gerektiğini belirtiyor.

Bir başka öngürü ise Rabobank emtia analisti Wayne Gordon'dan geliyor. Gordon'a göre pirinçte boğa rallisi yaşanacak bunun nedeni ise azalan üretimin talebi karşılayamaması.

Newedge Group stratejisti Kirby Daley ise 2010 yılının emtiaların yılı olacağını, rallinin devam edeceğini belirtiyor.