Parkomatta Araç Bağlamaları Başladı

Parkomatta Araç Bağlamaları Başladı
Rize'de parkomat ücretini sürekli ödemeyenlere yönelik başlatılan haciz uygulamasından sonra araç sahiplerinin araçları bağlanmaya başlandı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de bazı araç sürücülerinin parkomat ücretini ödememeyi adet haline getirdiklerini ifade ederek başlattıkları haciz işlemlerinden sonra bu kişilerin araçlarının bağlanmaya başladığını ifade etti.

PARKOMAT ÜCRETİNİ ÖDEMEMEYİ ADET EDİNENLERİN ARACI BAĞLANIYOR

Rize Belediyesi tarafından şehrin trafiğini rahatlatmak ve vatandaşların kısa süreli işlemlerinde araçlarını rahatça park yapabilecekleri alanları oluşturmak adına başlatılan parkomat uygulamasında bazı araç sahiplerinin parkomat ücretlerini ödememeyi adet haline getirmesiyle başlatılan haciz işlemleri araç bağlamaya kadar gitti. Rize’de parkomat ücretini ödememeyi alışkanlık haline getiren araç sahiplerinin bazılarının araçlarının Fatsa, Bafra ve Sivas’ta bağlandığı, bugüne kadar bağlanan araç sayısının 15 dolayında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Rize Belediyesi Yaz Sporları Şenliğinin dünkü bölümünde bay ve bayan yüzme yarışlarına katılan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yarışlardan sonra burada olay53 haber muhabirimize yaptığı açıklamada, parkomat ücretini ödememeyi alışkanlık hale getiren kişilere karşı mahkeme kanalıyla başlattıkları haciz işlemlerinde araçları bağlamaya kadar gidildiğini söyledi.

Parkomat ücreti konusunda yaşanan sıkıntıdan söz eden Başkan Bakırcı, “Bazı araç sahipleri parkomat ücretini ödememeyi alışkanlık haline getirerek bunu sürekli hale getirdiler. Bu kişilere karşı yasaların bize verdiği yetkiyi kullanarak cezai işlemleri uygulamaya devam ediyoruz. Gün içerisinde 4-5 farklı noktada araçlarını parkedip bunlardan bir tanesinin ücretini ödemeyi unutan araç sürücülerine karşı herhangi bir haciz yada araç bağlama işlemi gerçekleştirmiyoruz. Haciz ve araç bağlama işlemi gerçekleştirdiğimiz araç sahipleri parkomat ücretini ödememeyi sürekli hale getirenlerdir.” dedi.

rize-belediye-baskani-halil-bakirci.jpg

BEN VE BAŞKAN YARDIMCILARIM ÖDÜYOR KİMSEYE TAVİZ YOK

Bir akrabasının yanında çalışan personelin de aracının bağlanan araçlar arasında olduğunu ve ücreti ödedikten sonra aracını geri aldığını ifade eden Başkan Bakırcı, kendisinin şahsi aracı ile oğlunun ve belediye başkan yardımcılarının da parkomat ücreti ödediklerini ifade ederek şunları kaydetti: Hacizlerin arasında arabayı bağlamaya kadar gidiyoruz. Kimse böyle bir durumla karşı karşıya kalmasın. Ödeyemeyecek durumda olanlar gelsin hesap işlerimize belli bir taksitlendirme dahilinde ödemesini yapsın. Vatandaşlarımızdan parkomat ücretini ödememek için mahkeme yoluna başvuranlar mahkemeyi kaybetmiştir. Arabasını parkeden parasını verecek. Hiç kimseye ayrım yapmıyoruz. Şahsi aracım, oğlum ve başkan yardımcılarımın araçları da ücretini ödüyor. Sadece makam aracı ücret ödemiyor. Belediyemize ait resmi plakalı araçlar dahi ücretini ödüyor. Ücretini ödemeyip il dışına çıkan araçları da trafik bulup bağlıyor.

BAKIRCI, FATSA'DA ARACI BAĞLANAN KİŞİNİN ÖDEMEYİ YAPTIĞINA DAİR RESMİ BELGEYİ DENİZ KENARINDA İMZALADI

Başkan Bakırcı, parkomata olan borcundan dolayı Ordu’nun Fatsa ilçesinde trafik ekiplerince aracı bağlanan kişinin ödemeyi yaparak aracı geri almak için yaptığı başvuruyu yüzme yarışlarından sonra imzalayıp ilgili şahsın teslim alması için görevlilere verdi. Aracı bağlanan şahıs ödemeyi yaptığına dair resmi yazıyı alarak Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ileterek aracını geri alma işlemlerini yürütecek.

Bakırcı son olarak arzu etmedikleri bu durumdaki haciz ve araç bağlama işlemlerinin parkomat ücretini ödememeyi süreklilik haline getirenler yönelik yapılan bir çalışma olduğunun altını çizerek tekrarladı.

halil-bakirci-rize-belediye-baskani.20120701102247.jpg