Parti yönetimi Aygün'ü 'uyarın' diyecek

Parti yönetimi Aygün'ü 'uyarın' diyecek
CHP'de özellikle ulusalcı kanadın tepki gösterdiği Aygün'e memleketinden destek geldi.

Paris'te öldürülen PKK kurucusu Sakine Cansız'ın evine taziye ziyaretine giderek parti içinde yeni krize neden olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'le ilgili milletvekillerinin şikayetinden sonra parti yönetimi de devreye giriyor.

Genel Merkez ve Meclis grup yönetiminin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi bekleniyor. Parti yöneticileri, Aygün'ün "üslubu ve tarzı" konusunda "en azından genel başkan tarafından uyarılmasını" talep edecek.

DERSİMLİLER AYGÜN'E SAHİP ÇIKTI CHP'Yİ UYARDI

Dersim Mağdurlar Platformu, Aygün'ün ziyaretine bildiri ile destek verdi.

Aygün'ün Paris'te öldürülen üç kadının "ailesine" başsağlığı dilediği vurgulanarak, "Herkes bilir ki; ölen bir kişinin akrabalarına başsağlığı dilemek törelerimize göre insani ve onurlu bir davranıştır. Birbiriyle kavgalı bıçaklı olan komşular bile böyle acı günlerde birbirine başsağlığı dilerler. Çünkü ölen kişiden intikam alınması mümkün değildir. PKK'nın lider kadrosuyla direkt görüşüldüğü ve barış görüşmelerinin devam ettiği bu süreçte; acaba böyle eften püften bahanelerle niçin mebusumuza saldırıyorlar" denildi.

Platform, CHP içinde konuşulan "partiden ihraç" iddialarına da tepki gösterdi. Bildiride, "Hüseyin, CHP'nin demokrat yüzüdür. Bilesiniz ki Hüseyin partiden atılırsa; CHP'nin demokratik imajı yok olur, CHP zarar görür" uyarısı dikkat çekti.

DERSİM İSMİ GERİ VERİLSİN

Platform, TBMM'ne, yeni bir kanunla taleplerinin yerine getirilmesi çağrısında bulundu. Bu talepler şöyle sıralandı:

- Dersim'de katliam yerlerine anıtlar dikilmelidir.

- "Dersim" ismi geri verilmelidir.

- Gizli arşivler hemen açıklanmalıdır.

- Zorla alıkonulan kayıp kızlarımızın listesi açıklanmalı ve tüm kayıp mezarların yerleri bulunmalıdır. EZELHAN ÜSTÜNKAYA - BUGÜN GAZETESİ