Paşa Gemisi'nden ziyaret

Paşa Gemisi'nden ziyaret
TCG (A–579) Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemisi personeli Rize Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarete Rize Belediyesi Başkanvekili Ali Yıldız, Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Rize Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Altay ve Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya katıldı.

Rize Türk Deniz Kuvvetleri donanmasının Rize'de bulunmasından dolayı gurur duyduklarını belirten Rize Belediyesi Başkanvekili Ali Yıldız, "Türk halkı her zaman askerinin yanındadır. Özellikle Rize halkı’nın denize ve denizciliğe ilgisi büyüktür, Çalışmalarınızda başarılar diliyorum." dedi.

savas-gemisi-belediye-ziyareti-1.jpg

TCG(A-579) Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemisi komutanı Kurmay Albay Malik Karahan “Rize'de bulunmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek, Deniz Kuvvetleri'nin ve okullarının tanıtımı kapsamında Rize'ye geldik. Rize'nin halkının bize gösterdiği sevgi bizi çok mutlu etti." dedi.

Ziyaret sırasında Rize Belediyesi Başkanvekili Yıldız, Kurmay Albay Karahan'a Rize Bezi ve özel çay hediye etti.

savas-gemisi-belediye-ziyareti-3.jpg

Kurmay Albay Karahan ise Belediye Başkanvekili Yıldız’a ziyaretin anısına Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı şapkası ve kupası hediye etti.

sevas-gemisi-belediye-ziyareti-2.jpg

1’inci sınıftan 2’nci sınıfa geçen 211 Deniz Harp Okulu, 6 Kara Harp Okulu ve 6 Hava Harp Okulu Öğrencisine Kafile Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan emrinde, okul gemileri TCG SOKULLU MEHMET PAŞA ve TCG CEZAYİRLİ GAZİ HASAN PAŞA’da Türk Bayrağını denizlerde dolaştırmanın anlamını, Deniz Kuvvetleri ile ülkemizi temsil etmenin önemini göstermek ve benimsetmek, öğrencileri donanmaya çıkmadan önce gemilerde yürütülen faaliyetler hakkında eğitmek, gemilerdeki örf ve adetleri bizzat yerinde yaşatmak maksadıyla illerimizdeki limanlara ziyaretlerde bulunuyorlar.

TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemisi, 13 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde Rize Limanı'ndan ayrılacak.