Pastırmanın Dilimi 40 Kuruş

Pastırmanın Dilimi 40 Kuruş
Kayseri'de pastırma ve sucuk satışı yapan Mustafa Eğilmez, et fiyatları yükseldiği için pastırma fiyatlarının da yükseldiğini belirterek bir dilim...

Kayseri'de pastırma ve sucuk satışı yapan Mustafa Eğilmez, et fiyatları yükseldiği için pastırma fiyatlarının da yükseldiğini belirterek bir dilim pastırmanın 40 kuruşa geldiğini söyledi.

Kentte pastırma ve sucuk satışı yapan Mustafa Eğilmez, gurbetçi vatandaşların memlekete gelmesiyle piyasanın canlandığını belirterek, "Şuan yurt dışından gelenlerin piyasaya hiç olmazsa yüzde 15-20 oranına etkisi var" şeklinde konuştu. Pastırma fiyatlarının Ramazan'da yükselmeye başladığını hala da yükselmeye devam ettiğini aktaran Eğilmez, "Ramazan'da fiyatlar yükseldi şuan hala yükselmeye devam ediyor. Çünkü et fiyatları yükseldiği için bundan pastırma da etkileniyor. Fiyatlar yüzde 10-15 oranında arttı. Geçen sene Euro 2,50 TL civarındaydı şuan 3,50 TL civarında. Yurt dışından gelen vatandaşın zaten parasının değeri yükseliyor onlar için sorun olmuyor. Euro'nun artması yurt dışından gelen vatandaşı olumlu etkiliyor ama bizim için sorun oluyor. Burada esnafın çoğu Euro ve dolar ile kirasını ödüyor. Bizim için zarar oluyor ama yurt dışındakiler için iyi oluyor. Yurt dışından gelen vatandaşların 10 bin Euro harcadığını var sayarsak pastırmayı sucuğu bedavaya götürmüş olur" dedi.

Yurt dışından kente gelen gurbetçilerin piyasayı canlandırdığını sözlerine ekleyen Eğilmez, "Şuan yurt dışından gelenlerin hiç olmazsa yüzde 15-20 etkisi var piyasaya. Ramazan ayında 10-15 gün iş olur Ramazan'ın ortasına geldi mi yine düşüş başlar. Yurt dışından gelen vatandaşlar en az 45 gün ile 2 ay arasında kalıyorlar. İlk geldiklerinde az alıyorlar ama giderken çok alıyorlar. Bu durumdan memnunuz. Eskiden bu mevsimlerde pastırma, sucuk satılmazdı. Vatandaşlar yurt dışından geldikten sonra satılmaya başladı. Yerli halk, havalar sıcak olduğu için ilgi göstermiyor. Yurt dışından gelen vatandaşlar olmasa piyasa tamamen oturur" diye konuştu.

Pastırmanın Dilimi 40 Kuruş

Pastırmanın Dilimi 40 Kuruş

Kaynak:IHA