Patron Fırçası İşinin Patronu Yaptı

Patron Fırçası İşinin Patronu Yaptı
Samsun'da eskiden çalıştığı çay ocağında patronundan fırça yiyen Özlem Üçler, kendi çay ocağını açmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlkadım ilçesi Saaathane Meydanı'nda çay ocağı açan 41 yaşındaki Özlem Üçler, hijyen konusunda da müşterilerinin takdirini kazanıyor.

Erkeklerin egemen olduğu bir iş kolunda yıllardır çalışan Özlem Üçler, kendi çay ocağını açarak müşterilerine hizmet vermeye başladı. Saathane Meydanı'nda tek çay ocağı işleticisi olan Üçler'in müşterileri ise bu durumdan gayet memnun. İşini severek yapan Özlem Üçler, kendi ayakları üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor.

PATRON FIRÇASI İŞLETME SAHİBİ YAPTI

Üçler, "Bu işe ilk olarak bir dernekte aşçı olarak başladım. Aşçılıktan sonra "ben de bu çaycılık işini yapacağım" dedim ve ondan sonra bir kahvehanede 3 sene çalıştım. Daha sonra başka kahvelere ortak oldum. Çalıştığım yerde patrondan fırça yiyince ben de kendi iş yerimi açmaya karar verdim. Küçük bir çay ocağı açtım. Burayı 1.5 yıl çalıştırdım. Sonra işimi biraz daha büyütmeye karar verdim ve burayı açtım. 15 gün oldu burayı açalı. Saathane çay ocağı esnafı içerisinde tek bayan benim burada. İlk başka çevre biraz yadırgadı ama kısa zamanda onlarda alıştı. Müşterilerle diyaloğumuz iyi. Bayan elinin çay ocağına değmesiyle daha hijyenik bir ortam oluyor. Müşterilerim de bu konuda gayet memnun. Yeni olmamıza rağmen işlerimiz iyi. Allah bereket versin. Kendi ayaklarımın üstünde durabilmek için bu işe girdim. Bunu da başardığımı düşünüyorum. Bir bayan çalışmayınca pasif görünüyor. Bir bayanın da kendi ayakları üzerinde durabileceğini ve böyle bir işin üstesinden gelebileceğini gösterdim" dedi.

Çay ocağındaki işlerde eşine yardımcı olan 36 yaşındaki Özgür Üçler, "Saathane Meydanı'nın eskiden beri gayet sakin bir ortamı var. Eşim burayı açtı. Ben de burada eşime yardımcı oluyorum. Dayanışma içinde işimizi yapıyoruz. Müşterilerde gayet memnun" diye konuştu.

Çay ocağı müşterilerinden Hüseyin Çağ ise, "Burada bir bayanın çay ocağı işletmesi güzel bir şey. Buraya gelen insanlar biraz daha dikkatli davranır. Ayrıca hanım elinin değdiği yerler de daha hijyenik olur. O yüzden burası da gayet temiz ve hijyenik. Böyle temiz güzel bir ortamda bulunmaktan dolayı da bu durumdan memnunuz" şeklinde konuştu.

Patron Fırçası İşinin Patronu Yaptı

Patron Fırçası İşinin Patronu Yaptı