Pazar Eğitim Bir Sen, 2018-19'u Değerlendirdi

Pazar Eğitim Bir Sen, 2018-19'u Değerlendirdi
Pazar Eğitim-Bir-Sen ilçe yönetimi, 2018-19 eğitim-öğretim yılı sonu değerlendirmesini yapmak üzere ilçe temsilcisi Sefer Yazıcı başkanlığında toplandı.

Rize’nin Pazar ilçesinde düzenlenen toplantıda Pazar ilçesinin eğitimi ile ilgili meseleler masaya yatırılırken, Pazar Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Sefer Yazıcı başkanlığındaki toplantıya Orhan Albaş, Nurdoğan Güngör ve Zeynep Pehlivanlar da katıldı.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada ise LGS’de gösterilen başarı ve Türkçe ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde LGS Türkiye 1.’liği ve genel ortalamada elde edilen Türkiye 4.’lüğü dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür edilerek, şunlar kaydedildi: “Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde LGS Türkiye birincisi, genel ortalamada Türkiye dördüncüsü olan Rize’mizin bu başarısını gönülden tebrik ediyoruz. Eğitim-Bir-Sen Pazar temsilciliği olarak bu başarının daha da perçinlenmesinin 8. Sınıf düzeyinde total öğrenci sayısına göre yapılan Türkiye sıralamasında da aynı dereceleri elde etmekten geçtiğinin farkındayız ve önümüzdeki eğitim öğretim yılı için bunu umuyor ve diliyoruz.

2018-2019 eğitim öğretim yılının genel anlamda sorunsuz bir şekilde tamamlandığına şahit oluyoruz. Bu süreçte maddi manevi fedakârlık gösteren okul/kurum yöneticilerimize, kıymetli öğretmenlerimize, memurlarımıza, hizmetlilerimize, eğitimin olmazsa olmazı öğrencilerimize ve velilerimize kısaca tüm paydaşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Umarız 2019-2020 eğitim öğretim yılı sayın bakanımızın öncülüğünü yaptığı 2023 vizyonuna uygun akademik ve ahlaki bakımdan bu yıldan daha iyi olur. Geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılının en üzücü olayı nedir diye sorulacak olursa Pazar İmam Hatip Ortaokulundan bir öğrencimizin elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesiydi. Yine Pazar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürümüz Sayın Metin Demir'in rahatsızlığı… Metin Demir hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Göstermiş olduğu gayretten dolayı kendisini ve ekibini ayrıca yürekten tebrik ediyoruz.

kaymakamımız tarafından kurum yöneticilerimize ve öğretmenlerimize verilen başarı belgesini hak eden tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz. Yaklaşık 3 yıldır bu uygulamanın uzağındaydık. Sendika olarak başarı belgelerinin nesnel kriterler gözetilerek verilmesi kanaatindeyiz. Şeffaflık ve sürdürebilirlilik açısından bu elzem bir durumdur. Başarı belgeleri; işyeri huzuru ve vicdanı hassasiyetler noktasında motive-demotive dengesine zarar verebilir.

Eğitim öğretim faaliyeti hiç kuşkusuz insanın, doğanın gelişimine paralel olarak değişen dinamik bir faaliyettir. Bu ifadeden de yola çıkarak eğitimde tek tipçi, kılık kıyafeti bir öncül şeklinde değerlendiren anlayışların uzağında olduğumuzu belirtmek isteriz. Kısaca kılık kıyafet hak edilen başarının önünde bir engel olarak konulmamalıdır. Şekilci yaklaşım özgür ve kreatif nesillerin yetiştirilmesine ket vurur.

15 Mayıs 15 Eylül tarihleri arasında uygulanması gereken yaz kıyafet serbestîsine tahammül gösterilmelidir. Sendikamızın almış olduğu sivil itaatsizlik kapsamında serbest kıyafet uygulamamız bu yıl da devam etmiştir. Bu uygulama hiçbir şekilde devlete itaatsizlik şeklinde yorumlanmamalıdır. Çünkü Eğitim-Bir-Sen ailesi hukuksuzluğun, özgürlükleri kısıtlayan anlayışların, darbelerin ve engellemelerin hep karşısında durmuştur. Bireylerin şekil ve şemallarla cendereye alınmasını özgürlüğün önündeki en büyük engel olarak görmekteyiz. Bu anlayışın 28 Şubat dönemlerinde kaldığını ve bir daha yaşanmasına müsaade edilmeyeceği ümidindeyiz.

Pazar Eğitim-Bir-Sen olarak yola çıktığımız tarihten itibaren öğretmeni merkezi alan bir anlayışın savunucusu olmayı ilke edindik. Sendika taassubu, farklı düşünceler gibi ayrımların hep uzağında durduk. Öğretmenlerimizin derdiyle dertlenmeye gayret ettik. Bunu yaparken birleştirici dil kullanmayı prensip edindik. Bundan sonra da gönüle girmeye, öze dokunmaya devam edeceğimizi açıkça belirtmek istiyoruz. Amacımız bilinmek, tanınmak şöhret olmaktan öte çözüme odaklanan bir modeli temellendirme gayretindeyiz.

Sendika yönetimi olarak eğitim adına söyleyecek çok sözümüz var diyerek yapıcı birçok öneriyi paydaşlara ve ilgililere ulaştırdık. Proje ve fikir bazında üreten bir kadro yapısına sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlçemizde okullarımızın bulunduğu konumdan başlayarak nitelik ve nicelikle ilgili birçok sıkıntının olduğu da açık bir gerçeklik…Meslek Liselerimizle ilgili köklü çözüm yolu bulunmadan ikinci bir Anadolu Lisesinin tekrar canlandırılması doğru olmamıştır. Bir de bahse konu iki okulun da şehir merkezinin dışında olması veli ve öğrenci memnuniyeti açısından sorunludur.

Sorunlarımıza Milli Eğitim Bakanlığımızın makro politikalarının dışına çıkmadan yerelde işbirliğiyle çözüm bulunacağı kanaatindeyiz. “Meslek Lisesi Gelecek Meselesi” parolasıyla meslek liselerine olan yönelimi arttırmak için sendika olarak üstümüze düşen her görevi yapacağımızı ifade ettik. Pazar Meslek Atılım Projesi’ni (PAMAP) kaleme alıp paydaşlarımıza sunduk.

eğitiminin dününe ve bugününe şahit olan bir ekip olarak yarınlarında güzel olması temennisindeyiz. Bunun içindir ki adı Pazar ile özdeşleşen birçok okulun “öğrenci azlığından dolayı kapanacak” lakırdılarına muhatap olması birçok insani derinden yaralamaktadır.

Çalışmalarımızda çatışmamayı düstur edindik, sevgi dilini ikame etme gayretinde olduk. Gerilimden beslenme yerine hoşgörüyü egemen kılmayı hedefledik. Üyelerimizin doğum günlerini hatırladık ve düzenli olarak mesaj attık. Evlenen, bebeği dünyaya gelen, hastalanan üyelerimizin yanında olmaya çalıştık. Problemlerde, kaçan değil kovalayan olduk.

Niceliğin değil, erdemin, görüntünün değil, Öz'ün kıymet gördüğü eğitim ortamları oluşturma azmimizin kararlılıkla devam edeceğini tekrar dikkatlere sunuyoruz.

Sendika yönetimi olarak taahhüt ettiğimiz gibi ilçe temsilciliğimiz için yerimizi belirledik. Nasip olursa gelecek eğitim öğretim yılından itibaren aktif bir şekilde kullanıma açacağız. Mekân, imkan ve insan denkleminde manadan aldığımız güçle ve kararlılıkla yol yürümeye devam edeceğiz(inşallah).

Bu çalışmalarda bize katkı sunan başta şube başkanımız olmak üzere tüm eğitim paydaşlarına teşekkürü borç biliyoruz.”

pazar-egitim-bir-sen-ilce-yonetimi-egitim-ogretim-yili-sonu-degerlendirmesini-yapmak-uzere-ilce-temsilcisi-sefer-yazici-baskanliginda-toplandi..jpg