Pazar'da, atmacacılık kursu açılacak

Pazar'da, atmacacılık kursu açılacak
Rize'nin Pazar ilçesinde atmacacılık kursu açılacak.

Pazar Atmaca ve Atmacacılık Kültürünü Koruma, Yaşatma Derneği Başkanı Kamil Görmüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de geleneksel avcılığın en popülerlerinden biri olan atmacacılığın gelişmesi ve bu kültürünün doğaya zarar vermeyecek şekilde sürdürülebilmesi için Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Rize Çevre ve Orman Müdürlüğüne bağlı Milli Parklar Şube Müdürlüğünce atmacacılık kursu açılacağını söyledi. 

Atmaca yakalamak, bulundurmak ve atmaca ile avlanmak için bu kursa katılarak sertifika almak gerektiğini ifade eden Görmüş, ''Kurslara katılabilmek için 18 yaşını doldurmak ve derneğe kayıt olmak gerekli. Atmacacılığa yeni başlayacak olanlara atmacacılık kültürünün doğaya zarar vermeyecek şekilde sürdürülmesi için esas ve usuller, avcılık, ilk yardım, silah kullanma, atmacanın eğitilmesi, doğayla ilgili ve normal tüfek avcılığı hakkında da bilgi verilecek'' dedi.

Görmüş, bayramdan sonra başlayacak kursa şu ana kadar 15 üyelerinin müracaat ettiğini, 32 saat sürecek kurs sonucunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceğini kaydetti.