Pazar'da basketbol kursu açıldı

Pazar'da basketbol kursu açıldı
Rize'de, Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan basketbol kursuna, 9-12 yaş arasındaki çocukların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentin Pazar ilçesindeki Mehmet Akif Pirim Salonu'nda, bir süre önce, çocuklara basketbolu sevdirmek, boş zamanlarını değerlendirme fırsatı sunmak, spor sevgisi aşılamak, takım ruhu, arkadaşlık, paylaşma, yenme, yenilme, kazanma, kaybetme, arkadaşını takdir etme gibi alışkanlıklar kazandırmak amacıyla, Halk Eğitim Müdürlüğünce basketbol kursu açıldı.

Kursla ilgili AA muhabirine bilgi veren Pazar Atatürk Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Özkan Öztürk, hafta sonu 2 gün verilen kursa öğrencilerden oluşan çocukların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Öztürk, kursa 9-12 yaş arası 20 çocuğun katıldığını belirterek, şöyle konuştu: ''Kapalı alanda, evde dört duvar arasında sıkışmış çocukları spora yönlendirmeye çalışıyoruz, buna velilerimizin katkısı da büyük. Çocukların istekleri fazla. Biz de bu enerjiyi değerlendiriyoruz. Hafta sonu iki gün 10-13 saatleri arasında çalışıyoruz. İlgi ve katılım yüksek. 10 kişi ile başladık, şu anda 20 kişiyi bulduk. 85 saatlik bir çalışma yapılacak. Kurs, şubat ayının sonuna kadar devam edecek. Şartlara göre kursumuzu 2. dönem de devam ettireceğiz.''

Kursa katılan çocuklar ise basketbol oynadıkları salonun soğuk olmasından yakınarak, üşememeleri için yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.