Pazar'da Küçük Yürekler Uluslararası Çocuk Barış Çalıştayı

Pazar'da Küçük Yürekler Uluslararası Çocuk Barış Çalıştayı
Rize'nin Pazar ilçesinde Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğince "Barışı birlikte çizmeye var mısınız" sloganıyla düzenlenen Küçük Yürekler Uluslararası Çocuk Barış Çalıştayı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık himayesinde Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu'nun çok amaçlı salonunda çocuklar, tuvallere zihinlerindeki barış temasını resmetti.

Etkinliğe katılan Kaymakam Selçuk Aslan, insanoğlunun birkaç saat sonrasına ilişkin can emniyeti, hayat hürriyeti olmadığını düşündüğü yerde geleceğe ilişkin pembe hayaller kurmanın zorlaştığını belirterek, "Barış, insanoğlu için önemli ama maalesef insanoğlu tarafından kaybedilmeden de hakkıyla tartılamayan bir kavram. Sizler hayal dünyanızın zenginliği içerisinde yetişkin büyüklerinizin hakkını zaman zaman tam veremediği barış kavramını resmedeceksiniz. Ben çok merakla bekleyeceğim yapacağınız tablolardaki sizin saf, temiz, kavgadan uzak, kendinden olmayana karşı kin ve nefret barındırmayan duygularınızı görmek için" dedi.

Bu etkinliğin sadece Pazar'da yapılmadığını dile getiren Aslan, "Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin pek çok şubesinde eş zamanlı Türkiye'de ve Türkiye dışında sizin yaşınızdaki çocuklar da barışı bugün resmedecek" ifadesini kullandı.

pazarda-kucuk-yurekler-uluslararasi-cocuk-baris-calistayi-(4).jpgpazarda-kucuk-yurekler-uluslararasi-cocuk-baris-calistayi-(3).jpgpazarda-kucuk-yurekler-uluslararasi-cocuk-baris-calistayi-(2).jpgpazarda-kucuk-yurekler-uluslararasi-cocuk-baris-calistayi-(1).jpg