Pazar'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı‏

Pazar'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı‏
Pazar Halk Sağlığı Grup Başkanlığı tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" temalı yürüyüş organize edildi.

Pazar Meydan Parkı mevkisinden başlayan ve Kirazlık Limanında sona eren yürüyüşe Kaymakam Selçuk Aslan, İlçe Halk Sağlığı Başkanı Ayşe Bodur, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Halk Sağlığı Başkanı Bodur, obezite ile mücadele için insanların daha çok spor yapması amacıyla çeşitli programlar yürütüldüğünü vurguladı.

pazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi--1.jpg

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, hareketsizliğin getirdiği sağlık sorunlarının ortaya çıktığı günümüzde Sağlık Bakanlığının insanların daha çok hareket etmesi ve spor yapması anlamında sembolik etkinlikler düzenlediğini belirterek, "Obeziteye karşı insanlarımızı daha çok spor yapmaya, harekette bulunmaya ve yürümeye teşvik amaçlı çalışmalar yapılıyor" dedi.

Tepe, insanlara yürümenin ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Obeziteye karşı düzenlenen çeşitli etkinlikler kapsamında ilçemizde halkımızla yürüyüş etkinlikleri düzenledik. Uzun sürmeyecek ama yürüyüşün süresini ve önemini anlatan bir etkinlik olacak" diye konuştu.

pazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi-2.jpgpazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi‏-(1).jpgpazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi‏-(2).jpg

pazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi‏-(3).jpgpazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi‏-(4).jpgpazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi‏-(5).jpgpazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi‏-(6).jpg

pazarda-saglikli-yasam-yuruyusu-yapildi‏-(7).jpg