“Pek Çok Kirli Operasyona Türkiye Şahit Olacaktır”

“Pek Çok Kirli Operasyona Türkiye Şahit Olacaktır”
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Göreceksiniz 2019 yaklaşırken pek çok kirli operasyona Türkiye şahit olacaktır. Ama bilesiniz ki, hepsinin hedefi...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Göreceksiniz 2019 yaklaşırken pek çok kirli operasyona Türkiye şahit olacaktır. Ama bilesiniz ki, hepsinin hedefi de 2019 seçimine giderken vatandaşımızın özgür iradesini etkilemek olacaktır" dedi.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Ağrı 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ağrı AK Parti Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Ağrı AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ekrem Çelebi, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, AK Partili üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti iktidarlarından önce sağlıkta büyük bir dramın yaşandığına işaret etti. Kendi memleketinden örnekler veren Bozdağ, ambulansların köylere gelmediğini hatta şehir merkezinde bulan mahallelere bile gelmediğini söyledi. Torpille ambulansların geldiğini dile getiren Bozdağ, "Ambulansların deposunda mazotu yoktu, cebinizden para vereceksiniz, mazot koyacaksınız sonrada şöförün gönlünü edeceksiniz, onun cebine 3-5 kuruş koyacaksınız, sizin hastanızı öyle götürecek. Koca Yozgat'ta o zamanki ambulans sayısı 5, ama doğru düzgün çalışan ambulans sayısı 2 tane. Kime yetecek? Hastalandığın da acil bir vaka olduğunda Azrail ile baş başa bırakan bir devlet vardı, bir hükümet vardı, bir icraat vardı. Ama şimdi bakın, ne oldu havadan hava ambulanslar, helikopter ambulans, uçak ambulanslar var. Ağrı kış memleketi kış memleketinde paletli ambulans. Her yerden hastayı köyden de mezradan da dağın zirvesinden de ambulansla alıp Ankara'ya, İstanbul'a götüren bir Türkiye var. Cumhurbaşkanımız başbakanımız AK Parti hükümeti sağlıkta böylesine büyük bir devrimi yaptı da bu millete bu devlete ihanet mi etti? Şehir hastaneleri ile, devlet hastaneleri ile Türkiye'yi donattık. Avrupa'da daha ileri bir noktaya geldik" şeklinde konuştu.

"HASTANENİN GECİKMESİNDEN DOLAYI DA GERÇEKTEN ÜZGÜNÜM. VE ÖZÜR DİLİYORUM"

Ağrı yıllardır yapımı devam eden ve bitmeyen devlet hastanesine de değinen Bozdağ, yaşanan sıkıntılardan dolayı Ağrılılardan özür diledi. Bozdağ, "Ağrı'nın sıkıntısını da biliyorum. Arkadaşlarımız anlattılar. Maalesef ondanda üzüldüm. Ama maalesef bir yanlışa düşüldüğü zaman o yanlışı düzeltmek kolay olmuyor, inşallah 11. ayın sonunda Ağrı'nın hastanesi teslim alınıyor. 2019'un başında da inşallah faaliyete geçecek. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Hastanenin Gecikmesinden dolayı da gerçekten üzgünüm. Ve özür diliyorum, çünkü sağlıkta böylesine büyük bir değişimin dönüşümün altına imza atmış bir iktidarın Ağrı'da ki bu yanlış şeyin şimdiye kadar çözememiş olması bizim bir eksikliğimizdir. Sonuçta bu işin başında patron biziz, biz bunu vaktiyle halletmeliydik. Ama sonunda çözüm bulundu. Adım atıldı, şimdi Türkiye'de sağlıkta büyük değişimin dönüşümü bu hükümet yaptı" diye konuştu.

"19 YILDA TOKİ 41 BİN KONUT ÜRETMİŞ, BİZ 16 YILDA 600 BİN KONUT ÜRETTİK"

AK Parti döneminde toplu bir konut dönemi başlattıklarını söyleyen Bozdağ, "Rahmetli Özal kurmuş TOKİ'yi, 19 yılda TOKİ 41 bin konut üretmiş,biz 16 yılda 600 bin Konut ürettik. Vatandaşımıza verdik. Soruyorum size 19 yılda 41 bin konut nere, 16 yılda 600 bin konut nere? İnşaatı devam edenleri saymıyorum. Ağrı'da da yaptık, her yerde de. Konut kredilerini vatandaşların ayağına götürdük. Vadeyi uzattık, faizi düşürdük. Dün emekli olunca ancak babasının, annesinin veyahutta kayınbabasının, kaynanansının yardımıyla ölmeye yakın ev alma imkânı bulan öğretmenler, memurlar, müdürler, uzmanlar, kamuda çalışanlar AK Parti döneminde hepsi ev sahibi oldu mu? Araba sahibi oldu mu? Büyük bir kısmı oldu" dedi.

"BU EVİ ALANLAR CHP'LİLER DÂHİL HİÇ BİRİSİ EV ALAMAZDI"

TOKİ konutları dışında Türkiye'de milyonlarca insanın ev ve araba sahibi olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Bu SSK genel müdürü veya o anlayış iktidarda olsaydı, bu evi alanlar CHP'liler dahil hiç birisi ev alamazdı, arabaya da binemezdi. Ailede zenginlik varsa o zaman olurdu. Ama kendisi bu rahatı bulamazdı. Bunu sağlayan bu kadro, bu iktidardır. Savunma sanayinde öyle, 2002'de Türkiye'nin savunma sanayinde ki yerlilik oranı yüzde 20, bize bir ambargo uygulasalar çöktünüz gittiniz. Hep dışarıya bağlısınız, şu anda yerlilik oranımız yüzde 65, İHA'yı, SİHA'yı yerli mühendislerimiz yapıyor. Tanklarımız öyle, helikopterimiz öyle, Türkiye'nin 3 yanı denizlerle çevrili savaş gemisi yapamıyordu bu ülke, şimdi savaş gemimizi biz yapıyoruz. Biz gelene kadar bu ülkenin otomatik silahı yoktu. Şimdi otomatik silahımızı biz yapıyoruz. ABD senatosu cumhurbaşkanımızın korumalarına silah vermemem kararı aldı. Ondan daha iyisini şimdi biz yapıyoruz. Versen ne yazar vermesen ne yazar. Severler mi şimdi, sevmezler. Bakın bizim ekonomimizin, ülkemizin kötüye gitmesi için yapılmadık iş kalmadı. Darbe teşebbüslerinden, gezi olaylarından, terörden, Suriye'de ki Irak'ta ki işgalden iç çatışmadan mülteciden bir sürü hadiseyi yan yana koyun. Türkiye'nin notunu bilerek uluslararası derecelendirme kuruluşların kırmasına varıncaya kadar Türkiye'nin ekonomisi kötüye gitsin, bir kriz çıksın, kaos çıksın, iye yapılmadık şey kalmadı. Koca koca ülkelerin başbakanları Türkiye'nin ekonomisi çöksün diye Türkiye aleyhine bilerek açıklama yaptılar. Turistler gelmesin diye bilerek kirli haberlere destek oldular. Ekonomik kriz çıkarsa halkın Cumhurbaşkanı'na muhabbeti azalır. İktidara bağlılığı azalır. Ve biz bunları bu kriz esnasında göndeririz diye uğraşan çok oldu. Türkiye'nin başına bu kadar iş geldi. Ekonomimiz çöktü mü?, çökmedi Allah'a şükür. Bakın İMF bile bizim büyüme rakamlarımızı revize etti.

2017'de inşallah büyüme rakamları inşallah yüzde, 6'yı geçecektir. Dünya'da çok önemli bir ekordur bu. Adamlar bakıyor terörü arttırıyorlar ekonomi çökmüyor, mülteciler var ekonomi çökmüyor. Darbe yaptırtıyorlar ekonomi çökmüyor. Turizmi baltalıyorlar ekonomi çökmüyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarına Türkiye'nin notunu düşürün diyorlar ekonomi çökmüyor" ifadelerini kullandı.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I BİNDİRDİNİZ. AT ŞAHA KALKTI, BU ATI KİMSE DURDURAMAZ"

Türkiye ekonomisinin neden çökmediğinin altını çizen Bozdağ, "Niye çökmüyor ekonomi? Sebebi şu, atasözüdür Ağrılılarda bilir, "At sahibine göre kişner" de onun için çökmüyor. Siz ata sahibini bindirdiniz. Recep Tayyip Erdoğan'ı bindirdiniz. At şaha kalktı, bu atı kimse durduramaz, buna güçleri yetmeyecektir. Allah'ın izniyle, onun içinde cumhurbaşkanımıza da düşmanlık yapıyorlar. Eğer Türkiye'yi siyasal iktidarı güçlü iktidarı iyi yönetimi, güveni, huzur ve barış ortamı ekonomik istikrarı 5-10 yıl daha devam ederse Türkiye'ye gücümüz yetmez diyorlar. Ne yapalım edelim, 2019'a giderken bir havayı, iklimi ortamı ona göre oluşturalım, darbe ile yemediğimiz Erdoğan ve arkadaşlarını bu halka yedirtelim diyorlar. Hesap kitap bu, sadece Kılıçtaroğlu yok bu işin içerisinde bir dünya var bu işin içerisinde. Ben soruyorum Ağrılılara bütün hesabı yapanlara, Türkiye'nin liderini 2019'da yedirecek miyiz, yedirmeyecek miyiz?. Mesele bu. Ne yaparlarsa yapsınlar Allah'ın izni ile bizim millet birisine dua etti mi, birsini sevdi mi, birini kucakladı mı, ölümüne ona sahip çıkar ve onu vermez, bunu anlamadılar. Anlayacaklardır da. Göreceksiniz 2019 yaklaşırken pek çok kirli operasyona Türkiye şahit olacaktır. Ama bilesiniz ki, hepsinin hedefi de 2019 seçimine giderken vatandaşımızın özgür iradesini etkilemek olacaktır. FETÖ bir yandan, PKK bir yandan, DHKPC bir yandan, bazı ülkelerin istihbarat ülkeleri bir yandan uluslararası ve yerli medya organları bir yandan bazı ülkelerde bunlara destekle arka yandan hep beraber Türkiye'de kirli bir, algı operasyonu yapıyorlar, yapmaya da devam ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu

(Abdullah Söylemez - Ahmet Genç/İHA)

Kaynak:IHA