Peker; 'Seçkinlerde Bedel ödeyebilir!'

Peker; 'Seçkinlerde Bedel ödeyebilir!'
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırları davası kapsamında 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına Sedat Peker'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Bilindiği üzere mahkeme Mit TIR'ları davası  kapsamında yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verdi.

Konuyla ilgili Soner Yalçın dün bir yazı kaleme almış;  "Sen Fethullah Gülen'e yaltaklandın.", "Pensilvanya'ya gidip Fethullah Gülen'in önünde diz çöktün.", "Fethullah Gülen rahatsızlık geçirdi diye telefona sarılıp ağlak bir ifadeyle “geçmiş olsun” dedin.'' sözlerine yer vermişti.

Sedat Peker de bugün sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı.

''BU KARAR TÜRKMEN DAĞI ŞEHİTLERİNE EN GÜZEL HEDİYEDİR'' şeklinde dikkat çeken bir açıklama yapan Peker;
''Bu ülkede seçkinlerin de ihanet şebekeleriyle iş tuttuğunda bedel ödeyecekleri, bu mahkeme kararıyla artık sabitlenmiştir.'' sözlerine yer verdi. 

İşte Sedat Peker'in Enis Berberoğlu Açıklaması;

Kıymetli Dostlarım,
Uzunca bir zamandır Türkmen Dağı'nda şehit düşen, gazi olan kardeşlerimiz için acı çekerken bunlara sebep olanların bedel ödememesini ise hayal kırıklığıyla seyrediyorduk. Türkmen Dağı'nda Bayırbucak Türkmenleri için yollanan malzemeleri DEAŞ’a (İŞİD’e) gidiyor diye haber yapan sözde gazeteci Can Dündar ve sözde siyasetçi Enis Berberoğlu Türkmen Dağı'nda yaşanan tüm zulümlerin baş failidirler.

Basında çıkan bu haberler üzerine giden yardımlar mecburen azalmış hatta bazı dönemler durma seviyesine gelmiştir. Şahsen elimden geldiğince Bayırbucak Türkmenlerine derman olmak için gayret ve mücadele içinde oldum. Devletimiz için bu haksız suçlamaları yapanlar aynı yakıştırmaları benim içinde kullandılar.

Enis Berberoğlu, Can Dündar denkleminde Türkiye İŞİD’e silah yolluyor yalanı aslında Bayırbucak Türkmenlerine yapılacak yardımları engellemek içindi. Türkmen dağından gelen her şehit haberi yüreğimizi yakarken, siyasi dokunulmazlığı olan Enis Berberoğlu ve tutuksuz yargılanan Can Dündar neden bedel ödemiyor diye hepimiz acı çekerek düşünüyorduk.

Bu ülkede seçkinlerin de ihanet şebekeleriyle iş tuttuğunda bedel ödeyecekleri, bu mahkeme kararıyla artık sabitlenmiştir. 15 Temmuz FETÖ darbesiyle ilgili meclis raporuna şerh düşerek siyasi ayakla uğraşılmıyor diyenler bunlar değil miydi?

Bu kararla halkımızın gözünde sulandırılmaya çalışılan FETÖ yargılamaları tekrardan ciddiyet kazanmıştır. Halkımıza göre DAMATLAR konusunda (kripto FETÖ’cülerin etkisinde kalan) mahkemelerin verdiği kararlar da büyük bir hatadır. İnşallah bu konunun üzerinde hassasiyetle durularak halkımızın yargıya olan inancını daha da çoğaltırlar.

Fetullahçı terör örgütü yüzünden ömrümün çoğu cezaevinde geçti. Ancak bir kere bile isyan etmedim. En nihayetinde dondurma değiliz ki cezaevinde eriyelim. Cezaevinde dik durarak kendimizi çelikleştirdik. Halkımızın beklediği damatların da çelikleşecek kadar cezaevinde kalmaları değildir. Ancak vicdanların rahatlayacağı kadar cezaevinde yatmaları çok önemlidir.

Enis Berberoğlu’na bu cezayı veren mahkeme belki de verdiği kararın sulandırılmış tüm FETÖ yargılanmaları için yeniden bir milat olacağını bilmemektedir. Ancak bizler halkın içinde birey olarak bunu çok iyi bir şekilde göre bilmekteyiz.

Ergenekon davası sanıklarına örgüt üyeliğinden yetkili mahkemeler 10 sene ve üzeri cezayı uygun görürken FETÖ davalarında bylock kullananlar da dahil tüm örgüt üyelerine 3’er 4’er sene ceza vererek ilk mahkeme neredeyse hepsinin tahliye edilmesi de yüce milletimizin dikkatinden kaçmamaktadır.

Bu ceza sayesinde Türkmen Dağı şehitlerinin ruhu az da olsa artık huzur bulmuştur. Can Dündar’a gıyabında aynı ceza verilerek Türkiye'ye iadesi sağlandıktan sonra ise bu huzur mutluluğa evrilecek sonrasında ise yeni umutlar yeşerecektir.