Peker’den Rize'ye telefon

Peker’den Rize'ye telefon
Giresunspor Başkanı Olgun Peker, aradığı Doğan Haber Ajansı (DHA) Rize Muhabiri Muhammet Kaçar’a yaşanan saldırı olayı nedeniyle üzüntülerini bildirip geçmiş olsun dileklerini iletti....

DHA Muhabiri Muhammet Kaçar, yaptığı açıklamada Çaykur Rizespor ile Giresunspor arasında oynanan maç sonrası çıkan olayların üzüntü verici olduğunu söyledi.

Kaçar, “Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen Giresunspor Teknik Direktörü Levent Eriş, olayları Rizeli taraftarların başlattığını öne sürerek kendilerinin centilmen bir takım olduğunu dile getirdi. Eriş, ayrıca saha içinde kırılan koltukları da görmediğini söyledi. İşte bu sözler üzerine bazı gazeteci arkadaşlarımız soruları ile Eriş’e yüklendi. Sinirlenen Eriş salonu terk etti. Bu sırada Giresunsporlu futbolcu ve teknik heyetten bazıları meslektaşlarımıza saldırdı. Araya polisin girmesiyle olaylar yatıştırıldı.

Daha sonra Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan basın toplantısına başladı. Bu sırada Giresunspor Kulüp Başkanı Olgun Peker, yanında bir grupla salona girdi. Olaya karışan gazetecileri tespit etmeye başladılar. Bu sırada ben Peker’in yanına gittim. Olayın büyütülmemesi gerektiğini gazeteci arkadaşların da stadyumdan ayrıldığını söyledim. Ardından durumu Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’a aktardım.

Kalkavan’ın devreye girmesi ve gözlemcilerin odaya gelmesi üzerine Peker’de salonda çıktı. Ancak daha sonra Peker’in yanında olan bazı kişiler, onlara gönüllü korumalık yapan Rizeli gruplardan da cesaret alarak olaya karıştıklarını öne sürdükleri üç gazeteci arkadaşımızı takibe aldılar. Ben durumu fark edince olayı önce Polise ardından gazeteci arkadaşlara bildirdim. Ancak arkadaşlarımı tam uyarırken onları takip eden Rizelilerinde etrafında bulunduğu Giresunlu grup “Sen niye karışıyorsun” diyerek bana saldırdı. Aldığım darbeler sonucu yaralandım. Olaylar araya giren meslektaşlarım ve polisin müdahalesi ile önlendi”.

BİZ NİYE SALDIRIYA UĞRADIK

Kaçar, yaşanan saldırı olayının büyütmeye gerek olmadığını ancak altının çizilmesi gereken çok önemli bir olayın da kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi. Kaçar, “O gece yaşanan saldırı olayı dikkatle analiz edilmesi gerekiyor. Bana ve meslektaşlarıma saldıran kişilerin kimlikleri adres bilgilerine kadar tespit edildi. Onlara şuanda diyecek bir sözüm yok. İkisi de Giresunlu grupta yer alıyor. Ancak o iki kişi o gece yalnız değildi ve birilerinden cesaret aldılar. Yanında sayabildiğim kadarıyla 20 kişilik Rizeli bir grup vardı. Bu Rizeli grup arasında Rize kamuoyunun yakından tanıdığı kişiler vardı.  İşte o iki kişi bu gruptan cesaret alıp bana ve meslektaşlarıma saldırdı. Niye saldırdı biliyor musunuz?. Çünkü gazeteci arkadaşlarımız “Rizelilere yönelik söylemleri ve açıklamaları ile hakaret vari ifadeler kullanan Levent Eriş’e cevap verdikleri” için. İşte o Rizeli grup isteselerdi o saldırı olayını engeller, o kişilere cesaret vermezlerdi. Ama onlar bunu yapmadı, yapmadıkları gibi saldırıya zemin hazırlayarak Giresunlu grubun önünü adeta açtı. Gerçekler acıdır. Ama maalesef bunlar o gece yaşananlar. Bundan sonra taktir Rize halkınındır.” dedi.

muhammet-1.jpg

OLGUN PEKER TELEFONLA ARADI

Kaçar, Olgun Peker’in kendisini telefonla aradığını belirterek “Yaşanan olay sonrası Rizeli bazı büyüklerimizin devreye girmesiyle dün akşam Giresunspor Kulüp Başkanı Sayın Olgun Peker, beni aradı. Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ve hakkımı helal etmemi istedi. Peker, ayrıca “Sen olay gecesi bana geldin. Olayı yatıştırmak için gayret sarf ettin. Sana karşı bu olayın yapılması beni de hakikaten çok üzdü. O akşam senin yanına gelmek istedim ancak gergin anlar nedeniyle bu olmadı. Hakkını helal et. Geçmişte oynanan maçlarda bizim de hatamız oldu. Artık bunlar geride kaldı. İki şehir arasındaki bu durumları düzeltmemiz lazım” dedi. Sayın Peker’in bu yaklaşımı sevindiricidir. Umarız iki kent arasındaki bu tatsız olaylar son bulur.” dedi.

Kaçar, yaşanan olay sonrası kendisini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür etti.