Perkotek Parmak İzi Okuyucu Sistemleri

Perkotek Parmak İzi Okuyucu Sistemleri
Parmak izi okuyucu cihazların kullanım amaçları oldukça geniştir.

Okullarda, iş yerlerinde yemekhanelerde, otellerde, parmak izi okuyucu cihazlardan faydalanılmaktadır. Hastane ve benzeri birçok alanda kullanılan sistemler mevcuttur.

Birden fazla şubem var. Parmak izi okuyucu cihazlardan en iyi nasıl verim alabilirim?

A şubesindeki cihaza kayıtlı parmak izi bilgileri, B şubesindeki cihaza aktarıldıktan sonra o kişi istediği şubeden işe giriş çıkışlarda okutma yapabilir.

Bütün kişileri kullanılacak bütün cihazlara tek tek mi kaydetmek gerekiyor?

Parmak izi okuyucu cihazlardan diğer cihazlara personel aktarımı usb bellek yardımıyla ya da program yardımıyla kolayca yapılabilmektedir.

Parmak izi okuyucu cihazlar TCP / IP protokolü üzerinden ip aracılığıyla haberleşme özelliğine sahiptirler.  Aynı network ağındaki parmak izi okuyucu cihazlar birbirleriyle ip üzerinden, farklı şubelerde farklı network ağlarında bulunan cihazlarda port yönlendirme yapılarak yine ip üzerinden iletişim kurabilirler.

Parmak izi okuyucu sistemle personel giriş çıkışlarının kolay bir şekilde takibi yapılabilmektedir. Genellikle ticari işletmelerde personellerin işe giriş çıkışlarında parmak izi kullanarak okutma yaptıklarında giriş çıkışların otomatik olarak düzenli şekilde kayıt altına alınmasını ve puantaj oluşmasını sağlayan PDKS programıyla günlük, haftalık, aylık veya yıllık olarak çalışanların çalışma saatleri, içeride kalma süreleri, fazla mesaileri, molaları, resmî tatilleri gibi birçok ücreti rahat bir şekilde hesaplanabilmektedir.

Parmak izi okuyucu cihazların offline ya da online çalışma özellikleri olduğundan ve tetik verme özelliği kullanılıp turnike, bariyer, manyetik kapı kilitleri ve birçok ürüne yetkilendirme yapılarak geçiş hakkı verme imkânı sunuyor.

Yemekhanelerde parmak izi okuyucu sistemin kullanım amaçları nelerdir?

Parmak izi okuyucu cihazları yemekhanelerde giriş kısmında bulunan turnike üzerine tetik bağlantısı yapılarak, geçiş hakkı bulunan – bulunmayan kişilerin yönlendirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bununla birlikte günlük, haftalık, aylık yemek sayısının tespiti kolayca yapılabilmektedir. Parmak izi cihazları aynı zamanda otel kilit sistemleri olarak ta kullanılabilir. Otel oda kapılarına takılan bu kilitle sadece parmak izi tanımlı kişiler otelin odasına giriş yapabilir. 

Parmak izi okuyucu cihazlar site girişlerinde turnikelere bağlanarak kayıtlı kişilerin siteye girişlerini rahat yapılmasını sağlamak amacıyla kullanılabilmektedir.

Parmak izi okuyucu cihazlar online modda çalışırken programdan tetik uyarısı gelmediği sürece tetik vermezler. Ancak offline modda eğer tetik süresi açık ise her kayıtlı kişi geçişinde tetik vermeleri aktif olur.

Parmak izi okuyucuların diğer kullanım alanları ise spor salonları olabilmektedir. Salon girişlerine turnike üzerlerine konulan Parmak izi okuyucu cihazlarla birlikte Üye takip programıyla entegreli olarak çalışabilmektedir. Spor salonlarındaki üyelerin üyelik tarihlerinin kontrol edilmesinin ardından programın geçiş izni verip vermemesi kararına tam uyumlu çalışmaktadır. Üyelik tarihleri geçen spor salon müşterileri, üyeliklerini tekrar aktif etmediği sürece turnikelerden geçişleri kısıtlanmış olur.

Parmak izi okuyucu cihazlar özel alanların güvenliğini arttırmak amacı ile kullanılabilir. Şirketlerin server odaları, arşiv odası ya da depo alanlarının girişlerinde elektronik kilitli kapılarda kullanılabilmektedir. Gece bekçilerinin uyuyup uyumadığını takip eden  bekçi tur kontrol sistemi parmak izi okuyucularla entegre edilmiştir. Bekçi saati, kurmalı saat yada bekçi takip sistemi olarak bilinen bu sitemde; bekçilerin parmak izleri cihaza tanıtıları ve her tura çıkmadan önce parmağını parmak izi cihaza basıp sonrasında devriyesini atması istenir.

Parmak izi okuyucu cihazlarla Geçiş kontrol programıyla da entegreli çalışabilmektedir. Manyetik kilitlere bağlı olan parmak izi okuyucu cihazların online ya da offline olarak çalıştırabilirsiniz. Eğer kısıtlama kullanılmayacaksa offline, kısıtlama kullanılacaksa yani kişinin istenen kapıdan geçsin, istenen kapıdan geçmesin gibi kısıtlı olarak kullanılacaksa online olarak kullanılabilir.