Perkotek Pdks Personel Takip Sistemi

Perkotek Pdks Personel Takip Sistemi
Firmaların çalışma prensiplerine göre personelin normal mesai, fazla mesai, eksik çalışma gibi puantaj parametrelerini hesaplayan ve raporlayan otomasyon program sistemine verilen ada PDKS diyoruz.

Bu sistem özellikle şantiye, fabrika, okul, hastane, otel, lokanta, kamu kurum ve kuruluşları gibi birçok yerde karşınıza çıkmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde, personellerin geçmiş kayıtları kolaylıkla ulaşılabilir ve resmi kurumlara beyan edilebilir ve delil olarak kullanılabilir.

PDKS nedir?

PDKS sisteminde personel işe kaçta geliyor, geç kalıyor mu? Personel kaçta çıkıyor erken çıkışlar oluyor mu? Personel hangi vardiyada hangi aralıkta çalışıyor? Personel kaç saat çalışıyor? Personel kaç saat fazla mesai kalıyor?  İzinler, devamsızlıkları takibi, Maaş hesaplama sağlamaktadır.

PDKS avantajları ve faydaları nelerdir?

Teknolojinin gelişmesi ile beraber kullanılan cihazlar sayesinde PDKS çok büyük bir avantaj sağlamıştır. PDKS sistemi iş yükünü azaltarak zamanda tasarruf etmenizi sağlar. Unutulan, atlanan veya eksik girilen verileri yanlış hesaplama gibi olası durumlarda ortadan kalkar. Bu durum sayesinde personel ile işletme arasında güveni güçlendirir ve çalışma verimini arttırır. Pdks sistemi giriş çıkış saatlerini, devamsızlık raporunu, geç gelme, erken çıkma, fazla mesai saatlerini, ücretli izin, ücretsiz izin, avans, prim, yol parası, zimmet raporu, günlük veya aylık puantaj hesaplama, personel özel çalışma planları girilerek PDKS sistemi sayesinde kayıt altına almaktadır. Aynı programı aynı anda birden fazla bilgisayarlarda Server- Client kullanıcı sistemiyle kullanılabilmektedir.

PDKS sistemi program içinde birçok alanlar bulunmaktadır personel kayıt edilirken cihaza verilen ID numarası programa girilir personelin adı soyadı personelin işe giriş tarihi personel çalışma saat hesap grup eklenerek programda zorunlu olan kısımlar doldurulur, bunun dışında programda zorunlu olmayan kısımlar doldurulmak istenirse girilebilir bunlar özlük, not ve zimmet alanlarıdır.

 PDKS programda filtreleme yapılabilir rapor alırken filtreme avantaj sağlar. Personel resmi PDKS eklenebilir. PDKS sistemine maaş girilerek personel maaşını aya böler ve sonra saatte böler ücret 1 kısmına saatlik ücretini çıkarır saat2 ve saat 3 kısmına yol yemek, farklı fazla mesai ücreti gibi alanlar belirlenebilmektedir. PDKS sistemi AGİ girilerek personelin puantajında ayrı bir alanda görülebilmektedir. PDKS sistemine izin alanları eklenebilir, avans, prim girilerek puantajında gelir giderleri hesaplayabilmektedir. PDKS sisteminde raporlama başlıklar halinde karşımıza çıkmaktadır, program içerisinde raporlama alanları sayesinde personellerin kontrolleri daha kolay yapılabilir.

PDKS programı hangi tür cihazlar ile entegreli çalışır?

PDKS sistemine parmak okuma, kart okuyucu, şifre okuyucu, avuç içi okuyucu, yüz tanıma sistemleri bu cihazlardan herhangi birini kullanarak giriş çıkışları kontrol altına alabilirsiniz. Yüz tanıma sistemi personel devam takip uygulamaları ile çok daha güvenli şekilde yapılmaktadır. Yüksek doğrulama oranı, düşük hata payı, hızlı tanımlama algoritması ve temassız hijyenik kullanımı ile yüz tarama sistemleri son yıllarda parmak izi, el damar gibi diğer biyometrik sistemler arasında ön plana çıkmıştır. Yüz tanıma sistemi kart okutma ve parmak okutma cihazın daha bir üst seviyesi olarak geliştirilmiş bir teknolojidir.

Herkesin yüz çevresi farklı olduğu gibi kimsenin yüz çevresi benzerlik göstermez. Cihazın yüz tanıması için cihaz da kayıtlı olması gerekiyor cihaza kayıt edilmesi oldukça basit ve hızlı bir şekilde okuma yapmaktadır.

Cihaza tanımlama yapılırken cihazın bulunduğu ortam çok önemlidir çünkü cihaz güneş ışığı veya çok aydınlık ve çok karanlık ortamlarda cihazın çalışma durumunu etkileyebileceği için bu tür uygun olmayan yerlerde kullanılması önermeyiz.

Turnike üzerine veya istek üzerine turnike içine kartlı okuyucu sistemi takılabilir. PROXİMİTY ve MİFARE olarak iki çeşit kart okuyucu sistemi vardır. Kartlar, kredi kartı ebatlarında ve kalınlıklarında olup kartın iki yüzeyine de termal baskı makinaları ile renkli veya tek renk baskı yapılabilir. Otopark bariyeri ile PDKS program ile entegre yapılarak personellerin giriş çıkış hareketleri programda anlık olarak raporlayabilirsiniz. Böylelikle giriş çıkışları kontrol altına alabilirsiniz.

Pdks sisteminde raporların bize sağladıkları faydalar nelerdir?

PDKS sistemde hangi cihazda okutma olduğu giriş çıkış saatlerine elle müdahale yapıldığını durumu vardiyası geç gelme erken çıkma ve fazla mesai alanlarını göstermektedir.  PDKS sisteminde rapor alınırken ister tüm personeli ister personel bazında ister şirket, bölüm, departman, hesap gurup bazından özel kod bazından filtreleme yaparak rapor alınabilir.

Masa üstü PDKS sisteminde bilgi aktar programın ara yüzün de personel adı soyadı yazılarak hem cihaza hem de program aktarılabilir. Cihazdan veriyi ister manuel ister otomatik çekerek verileri programa işler. PDKS raporlama alanları istenilen saat ve saat aralıkları girilerek otomatik mail gönderme imkânı sağlar.