Pervin Buldan'dan mezar açıklaması

Pervin Buldan'dan mezar açıklaması
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Iğdır'da öldürülen teröristlerin mezarlarını 'TBMM 029' plakalı meclis aracıyla ziyaret ettiği iddialarını değerlendirdi.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'ın, önceki gün (7 Ekim), Iğdır'da öldürülen teröristlerin mezarlarını 'TBMM 029' plakalı meclis aracıyla ziyaret ettiği iddialarını değerlendirirken, "Özel olarak gittiğimiz mezarlar yok. Yakınlarını kaybeden herkesin mezarını ziyaret ettik. Meclis aracıyla gittiğimiz için çarpıtılmaya çalışılıyor" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Kurban Bayramının 3'üncu günü, Iğdır'da partililerle bayramlaştıktan sonra, Belediye Bakan Vekili Hüseyin Malk ile birlikte Aralık ilçesine geçti.

Aralık'ın köylerini ziyaret eden Pervin Buldan, daha sonra ailelerle birlikte 'TBMM 029' plakalı meclis makam aracıyla öldürülen teröristlerin mezarlarını ziyaret ettiği iddia edildi. Yine iddiaya göre, Pervin Buldan ve partililer mezar başında dua okuduktan sonra makam otomobiline binerek ilçeden ayrıldılar.

pervin-buldan-mezar-ziyareti-1.jpg

Pervin Buldan, her yıl mezar ziyareti yaptıklarını, büyütülecek birşey olmadığını söyleyerek "Her sene normal mezar ziyaretleri yapıyoruz. Bunun içinde yakınlarını kaybeden herkes var. Bu kadar büyütülecek ne var, anlamadım. Genel mezar ziyaretleri bunlar. Köylerde ailelerle birlikte mezarlıklara gidiyoruz. İstanbul'da eşimin mezarına da gittim. Dün gün boyunca köylere giderek ailelerle bayramlaştık ve yakınlarının mezarına gittik. Haberlerde 'güvenlik güçlerince öldürülen teröristlerin mezarlarını ziyaret etti' diye yer almış. Alakası yok. Özel birinin mezarının ziyaret etmedik. Meclis aracıyla gittiğimiz için çarptırılıyor. Basın illaki ince bir nokta bulup yazacak" diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

TBMM plakalı araçla terörist mezarını ziyarete gitti