Petrol platformumuzun 122 metrelik kulesi dikildi

Petrol platformumuzun 122 metrelik kulesi dikildi
TPAO ve Brezilya Milli Petrol Şirketi Petrobras ortaklığında, dünyanın en gelişmiş petrol platformlarından "Leiv Eiriksson"da, Karadeniz'de Şubat ayında başlanacak ...

Karadeniz'deki petrol arama çalışmaları kapsamında Sinop'ta demirleyen dünyanın ikinci büyük petrol arama platformu Leiv Eiriksson'un, 122 metrelik dev kulesi yerine yerleştirildi. Platformun diğer kısımlarındaki montaj çalışmaları sürüyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya Milli Petrol Şirketi Petrobras ortaklığında, dünyanın en gelişmiş petrol platformlarından biri olan "Leiv Eiriksson"da, Karadeniz'de Şubat ayında başlanacak sondaj çalışmaları öncesi Sinop'un yaklaşık 2 mil açığındaki ön hazırlık ve montaj çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar çerçevesinde; platformun, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin altından geçebilmesi için daha önce Malta'da kesilen 122 metrelik kulenin yaklaşık 45 metrelik parçası bu gün yerine konuldu. Mevcut kulenin hizasına getirilen yaklaşık 45 merterlik parça, saatler süren çalışma neticesinde eski yerine yerleştirildi. Saniye saniye kule hizasına çekilen parça daha sonra yerine montajlandı.

Bu arada; Sinop Limanı'nda hazır bulunan Transporter ve Sıem Danis adlı yardımcı gemiler ise platforma malzeme taşımaya devam ediyor. 50 bin ton ağırlığındaki platformda, aralarında delici, teknisyen, mekaniker, doktor, aşçı ve temizlik görevlisinin de bulunduğu 120 personelin çalıştığı bildirildi.

petrol-tankeri-1.jpg