Petrol platformundaki yangında denize düşen bottaki 30 kişi kayboldu

Petrol platformundaki yangında denize düşen bottaki 30 kişi kayboldu
Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki platformda çıkan yangında, çalışanların tahliyesi sırasında devrilen bottaki 30 kişinin kaybolduğu, 1 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Başsavcılık ve Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, kasırganın oluşturduğu dalgaların, Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki 10. platforma ait yüksek basınçlı su altı gaz hattını tahrip ettiği ve yangın çıktığı belirtildi. 

Platform çalışanlarının tahliyesi sırasında, güçlü rüzgarın etkisiyle botlardan birinin halatının koptuğu bildirilen açıklamada, 1 kişinin cesedine ulaşıldığı, 32 kişinin kurtarıldığı kaydedildi.

Yangının hemen ardından platforma bağlı tüm petrol ve doğalgaz borularının kapatıldığı, buradaki 28 petrol ve doğalgaz kuyusunun faaliyetinin durdurulduğu belirtilen açıklamada, yangının sistemde ve borularda kalan gaz nedeniyle sürdüğü bildirildi.

Ortak açıklamada kayıp sayısıyla ilgili bilgi verilmezken, yangın meydana geldiğinde platformda 63 çalışanın bulunduğu ve olayda 30 kişinin kaybolduğu bilgisine ulaşıldı.

Erdoğan'dan Aliyev'e taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazar Denizi'ndeki platformda çıkan yangında hayatını kaybedenler için Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e taziye mesajı gönderdi.

Mesajında "Milletim ve şahsım adına, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, Aliyev'e hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerini iletti. 

Türkiye'nin, bu zor gününde, her zaman olduğu gibi Azerbaycan devleti ve halkının yanında ve gerekli desteği vermeye hazır olduğunu belirten Erdoğan mesajında, Azerbaycan devleti ve halkının esenlik ve refahı için en iyi dileklerini bildirdi.