Peygamber Sevdalıları Güneysu'da Salona Sığmadı

Peygamber Sevdalıları Güneysu'da Salona Sığmadı
Rize’nin Güneysu ilçesindeki kapalı spor salonunda düzenlenen Mevlid-i Nebi haftası programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran vatandaşlar salona sığmadı.

Güneysu Müftülüğünün organize ettiği Dünya birincisi hafızların Kur'an ziyafetinde bulunduğu, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakultesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım’ın “Hz. Peygamber ve Genç Sahabiler” konulu konferansının yapıldığı program yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Programa Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, İlçe Belediye Başkanı Halil Turan, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu, Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik'in yanısıra ilçe müftüleri, Ak Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

rize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(1).jpg

Abdulgafur Kart Kur'an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Mustafa Yılmaz’ın Kur'an tilaveti ile başlayan programa İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik'in açış konuşması, İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, Belediye Başkanı Halil Turan ve Vali Yardımcısı Abdullah Şen'in selamlama konuşmaları ile devam edildi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, İslam’ın gençlerin omuzlarında yükseldiğine dikkat çekerek salonun büyük bir bölümünü dolduran başta gençler ve bayanlar olmak üzere tüm katılımcılara peygamber sevdasını sözden öze taşıdıkları için teşekkür etti. Çelik, konuşmasında Peygamberimizin hayatından örnekler vererek, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu ve “Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla haftanın başladığı günden itibaren bu programda dahil olmak üzere birlik ve beraberlik içerisinde fedakarca çalışan Güneysu’daki dava adamı yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

rize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(2).jpg

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Kur’an Okuma Dünya Birincisi Hafız Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim ve zikir tilavetiyle devam eden programa Güneysu Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Gül Bahçesi ve Cennet Gülleri Kur’an Kurslarında öğrenim gören minik öğrenciler Peygamber sevgisini anlatan bir gösteri sundu.

Miniklerin ardından Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım, “Hz. Muhammed ve Gençlik (Genç Sahabiler)” konulu konferans verdi.

Yıldırım, “Bir gün yaşlı bir sahabi Peygamber Efendimiz (SAV) ‘e ‘ben cennete gidebilir miyim?’ diye sorar. Peygamberimiz de yaşlı sahabiye ‘sen cennete gidemezsin’ der. Bunun üzerine ‘Ya Resulallah neden cennete gidemem, cennete gitmem için ne yapmam lazım?’ diye karşılık verir. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (SAV) ‘cennete giren herkes 33 yaşında cennete girer. Sen de cennete girdiğin zaman 33 yaşında olacaksın” diyerek gençliğin önemine değindi. Yıldırım, ayrıca, gençlikte yapılan ibadetlerin yaşlılıkta yapılan ibadetlerden daha hayırlı olduğunu ifade etti.

rize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(9).jpg

Yıldırım’ın ardından İlahi sanatçısı Sedat Uçan söylediği ilahilerle gönülleri mest etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Kur’an-ı Kerim’le devam etti ve İstanbul İstoç Camii İmam Hatibi Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya Birincisi Mustafa Kızılca ile Erzurum Palandöken Alakazan Kur’an Kursu Öğreticisi Hafızlık Dünya Birincisi Kurra Hafız Abdullah Dursun Kur’an tilavetlerini gerçekleştirdi.

İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın yapmış olduğu duanın ardından hediye takdimiyle program sona erdi.

rize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(3)-001.jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(4).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(16).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(5).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(6).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(7).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(8).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(10).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(11).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(12).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(13).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(17).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(15).jpgrize’nin-guneysu-ilcesindeki-kapali-spor-salonunda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-haftasi-programina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi.-salonu-tamamen-dolduran-vatandaslar-salona-sigmadi-(14).jpg