PFDK'nın Başına Rizeli Avukat Atandı

PFDK'nın Başına Rizeli Avukat Atandı
Rizespor Eski Asbaşkanı Av. Hüseyin Karaahmetoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanlığı'na atandı.

Rizespor Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Asbaşkanı Av. Hüseyin Karaahmetoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanlığı'na atandı.

PFDK’dan bir süre önce istifa eden Av. Memduh Oğuz’un yerine Rizeli Avukat Rizespor Eski Asbaşkanı Av. Hüseyin Karaahmetoğlu atandı. Karaahmetoğlu, PFDK asil üyeliğine dışarıdan atanan ilk isim oldu.

14 yıl Rizespor’da yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Av. Karaahmetoğlu’nun, Rizespor’un yanı sıra Trabzonspor ve Fenerbahçe kongre üyeliği de bulunuyor.

Karaahmetoğlu ayrıca, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunla ilgili bir kitap yazımını da tamamladı.

TFF Yönetim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanlığı'na Av. Hüseyin Karaahmetoğlu'nun getirilmesine karar verdi. Av. Hüseyin Karaahmetoğlu başkanlığındaki PFDK şu isimlerden oluşuyor;

PFDK
 
1- AV.HÜSEYİN KARAAHMETOĞLU (BAŞKAN)
 
2- AV.SERDAR ÖLMEZ
 
3- AV.AHMET YAVAŞÇI
 
4- AV.ENVER POLAT YILMAZ
 
5- AV.ALİ KEMAL ATÇEKEN
 
6- AV.AHMET GÜREL
 
7- AV.UFUK UYSAL

Av.Hüseyin Karaahmetoğlu Kimdir?

huseyin-karaahmetoglu-kimdir.jpg

Rize doğumludur. İlk, Orta ve Lise Tahsilini Rize’de tamamladıktan sonra 1976-1978 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi M.Y.O Muhasebe Bölümünü Bitirmiştir.Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Rize’de serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır.Uzun yıllar Rize Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptıktan sonra 2000-2004 yılları arasında iki dönem Rize Baro Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 14 yıla yakın bir süre Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve bir çok sivil toplum kuruluşunda Başkan ve yönetici olarak, 2 eğitim yılı RTE Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. İzmir Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.2008 yılında İstanbul’a taşınarak Karaahmetoğlu Hukuk Bürosunda yönetici konumunda serbest avukat olarak çalışmaktadır. Bir çok gazete ve dergide yayınlanmış makaleleri ve Türk Ticaret Kanunundaki Değişiklikler adlı hukuk kitabı vardır. Ayrıca 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunla ilgili bir kitap yazımı tamamlanmıştır.