Pikniğe değil öldürmeye

Pikniğe değil öldürmeye
Ağrı'da aynı zamanda teyzesinin oğlu olan 20 günlük eşi tarafından öldülen Dilan Doğan cinayetinde korkunç iddilar.

Doğubayazıt'ın Ağrı girişindeki Barış Mahallesi'nde oturan 23 yaşındaki Selçuk Doğan, teyzesinin kızı Dilan ile 1 yıl nişanlı kaldıktan sonra Haziran ayının başında evlendi. Nişanlılık döneminden itibaren aralarında geçimsizlik bulunduğu öne sürülen Dilan ile Selçuk, 19 Haziran günü yine tartıştı. Selçuk Doğan, yeni evlendiği eşini bakkallara gıda maddesi taşıdığı minibüsüne bindirerek Ağrı karayolunun Suluçem Mevkii'ne götürerek bıçaklayarak öldürdü.

Dere yatağına eşi ve cinayette kullandığı bıçağı gömen Selçuk Doğan, 21 Haziran Cuma günü saat 16.00 sıralarında Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğü'ne giderek eşi Dilan Doğan'ı öldürdüğünü itiraf etti. Polis, Selçuk Doğan'ın ifadesi üzerine babası, 60 yaşındaki Mehmet Salih Doğan, annesi 54 yaşındaki Zahide Doğan ve ağabeyi 25 yaşındaki Sebih Doğan'ı gözaltına aldı. Nöbetçi mahkeme anne Zahide Doğan'ı serbest bırakılırken cinayeti işlediğini söyleyen Selçuk Doğan ile cinayete yardım eden babası ve ağabeyi tutukladı.

Nazile Doğan, kızını öldüren damadı Selçuk Doğan'ın anne, baba ve kardeşiyle birlikte cinayet gününden 1 hafta önce kızları Dilan'ın cesedinin bulunduğu Üçmuratlar Köyü'ne pikniğe gittiklerini söyledi. Anne Nazile Doğan, şöyle dedi: "Vicdansızlar bizi oraya pikniğe değil, Dilan'ı öldürüp gömecekleri yerin keşfini yapmaya götürmüşler. Zavallı Dilan'ın cesedi piknik yaptığımız yerin oralarda. Ne istediler yavrumdan? Kızıma iftira atıyorlar. Ne sevgilisi var, ne de sevdiği. Sadece tek sorun çocuğun iktidarsız olmasıdır. Cinayeti işleme sebebi de budur. 'Etraftan bana laf gelmesin, iktidarsızdır' demesinler diye kızıma kıydı. Kızım onunla evlenmeden önce Kuran kursuna gittiğini ve evlendikten sonra da gitmek istediğini söyledi ve o da Dilan'ın şartını kabul etti.

Fakat, evlendikten sonra kızımın Kuran kursuna gitmesine izin vermemiş, kızım gitmek isteyince de sürekli şiddet uygulamış. Önce cinayetin ortaya çıkmayacağını zannettiler. Ama cinayet ortaya çıkınca bizi suçladılar. Adalet bu gerçeği gördü. Bunların köyünde kızımla birlikte dördüncü ceset çıkıyor. Kızımın bir suçu mu vardı; getirip bana verseydiler. Kızımın sevgilisi mi vardı; bize anlatsaydılar. Kızım daha bakire Allah'tan korksunlar. Haberlerde sevgilisi olduğu söyleniliyor kızım evden çıkmazdı bir telefonu bile yoktu."

Dilan Doğan'ın soruşturması devam ederken basında çıkan 'Töre cinayeti' ve 'Sevgilisi vardı' başlığıyla yapılan haberleri yalanlayan Doğan ailesi bu duruma sert tepki gösterdi. Dilan'ın babası Şirin Doğan, "Bu töre cinayeti değildir. Vahşice kızımı katlettiler. Hangi baba kızının öldürülmesini ister? Devletten yardım bekliyoruz. Hem kızımı öldürenleri hem de hakkımızda yalan haber yapanları cezalandırsın." dedi.