Pilihoz Teşkilatlandı

Pilihoz Teşkilatlandı
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve Ak Parti İl Başkanı Hasan KARAL’ın köyü olan eski adı Pilihoz olarak bilinen Ballidere köyünün gençleri bir araya gelerek Ballidere Köyü Kültür ve Dayanışma Derneğini kurdular.

200 hane ve 1500 nüfusa sahip olan Ballıdere Köyü, ilk istişare toplantısını Rize'de gerçekleştirdi.Ballidere köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin Başkanlığını Oğuzhan Karali, yardımcılığını M.Barış Delibalta, Genel Sekreterliğini Mustafa Karali, Muhasipliğini Volkan Kaba üyeliklere ise; Muhammet Baş, Osman Yazar, Şaban Çelik, İbrahim Karali, Yasin Karali, Mustafa Karali, İbrahim Karali, M.Mustafa Karali, Ali Yazar ve Erdal Çelik getirildiler.

Derneğin İlk istişare toplantısında konuşan Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan KARAL; “Gençliğim dernekçilik ve vakıf hizmetleriyle geçti. O nedenle dernekçiliğin ne kadar zor olduğunu iyi bilirim.  Birlikten güç, güçten kuvvet doğar. Bu gücü ve dayanışmayı sağlayan kurucu gençleri tebrik ediyorum.  Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün daha da artarak devam ettirmek, köyümüze bu zamana kadar gidememiş hizmetlerin gittiği, bundan sonra da köyün ihtiyaçlarına göre, tüm Rize’mizin köylerini yaşanabilir, cazip, tarımın ve tatilin yapıldığı köyler haline getirecek, altyapı sorunlarını öncelikle halledeceğiz. 200 haneli köyümüze diğer köylerimiz gibi hizmet vermek görevimdir. Bu hizmetlerimiz dolayısıyla köylülerimizin dualarını bekliyorum. Daha çok bir araya ya gelerek kaynaşmamızı arzu ediyorum.” diye konuştu.

aaa.20100214124048..jpg

Yine aynı köyden olan eski MHP Rize İl Başkanı İşadamı Hızır ÇELİK’te; Yardımlaşma ve dayanışmalarının köy olarak daha da artarak devam etmesi gerektiğini, bu gençlerimizin köyümüze hayırlı işler yaparak önemli hizmetlere imza atacaklarına inanıyorum ve güveniyorum. Hepsini tebrik ediyorum.”dedi.

Derneğin Kurucularından, eski Türk Sağlık Sen Rize İl Başkanı Yusuf KARALİ; Gençlerin bu şevkini kutluluyorum, bu heyecan ve şevklerini devam ettirecek çalışmalarında köyümüzün yetiştirdi önemli şahsiyetlerin, hep birlikte her zaman bu gençlerimizin yanında istişare içersinde, maddi ve manevi desteğimizle, köyümüzü hak ettiği yerde yaşanılan ve gelişen köy haline getirmeliyiz. Bu zamana kadar köyümüze gelen hizmetlere öncülük eden ve bizimle uğraşanlardan Allah razı olsun ”dedi.

Rize Dernekler Müdürü Turgay ESEN’de yaptığı konuşmada, Mevcut derneklerin %70’nın 2004’den sonar kurulduğunu Rize ilinin dernekçilikte ülke gelenlinde çok başarılı bir noktada bulunduğunu, dernekçiliğin artık geçmişteki gibi olmadığını, kolay denetlene ve rahat hizmetlerin verildiği bir konuma getirildiğini, bu derneğimizin ve diğer tüm derneklerimizin tabela derneği konumunda olmaması en büyük isteğimizdir. Fakat bu gençlerimizin gönüllü olarak bu dernekle önemli hayırlı hizmetler vereceklerine inanıyorum bu gençlerimizi bu istek ve arzu içersinde görüyorum.”dedi.

Ballidere Köyü Dernek Müdürü Oğuzahan KARALİ; Köylüleri olan Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal’ın köylerine yol, su ve spor tesisleri vs. olarak vermiş olduğu önemli hizmetlere teşekkür ederek, köylerinin önemli isimler çıkarttığını, aynı köyde farklı soy isimlere sahip olamalarıan rağmen hepimiz bir akrabayız diyerek, genç dernek kurucuları olarak bu büyüklerinin maddi ve manevi desteklerlini her zaman yanlarına görmek istediklerini ifade etti.

Haber: Bayram Ali Kavalcı