Pilotlarımızı Başbakan karşılayacak

Pilotlarımızı Başbakan karşılayacak
Türk pilotlarını Atatürk Havalimanı'nda Erdoğan karşılayacak.

Yurda dönüş yolunda olan Türk pilotlar Murat Akpınar ile Murat Ağca'yı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşılayacak.

Lübnan'da kaçırılan ve 71 gün sonra serbest kalan pilotları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşılayacak.

71 GÜNLÜK ESARET BİTTİ

Beyrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca 71 günün ardından serbest kaldı. Anadolu Ajansı pilotların Lübnan emniyetine teslim edildiğini bildirdi.

TÜRKİYE'YE GELİYORLAR

Türk pilotları taşıyan helikopter, Riyak Askeri Havaalanı'ndan Beyrut'taki Refik Hariri Havaalanı'na ulaştı. Ardından beklenen açıklama geldi ve pilotların Türk yetkililere teslim edildiği açıklandı. Lübnan'da serbest bırakılan Türk pilotlar, özel uçakla Türkiye'ye hareket etti. Pilotları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşılayacak.

ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTULAR

71 gün önce Lübnanlı bir örgüt tarafından kaçırılan ve Suriye'de tutsak olarak tutulan 9 Lübnanlı vatandaşın özgürlüğüne kavuşması şartıyla serbest bırakılacağı açıklanan pilotlarımız diplomatik çalışmalar sonucunda serbest kalan pilotlarımız kısa süre sonra yurda giriş yapacak.

BİZZAT KARŞILAYACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kaçırılan ve özgürlüğüne kavuşan pilotlarımızı bizzat karşılayacak.

BAYRAMLARINI KUTLADI

Başbakan Erdoğan, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlardan Murat Akpınar'ın eşi Dilek Akpınar'ı arayarak bayramını kutlamıştı.

METANETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlardan Murat Akpınar'ın İzmir'de bayram tatilini geçiren eşi Dilek Akpınar'ı aradı. Edinilen bilgiye göre, Dilek Akpınar'ın Kurban Bayramı'nı kutlayan Başbakan Erdoğan, "En kısa sürede pilotlara ulaşacağız. Hayırlı, mutlu sona çok yakınız her an netice alabiliriz" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, ayrıca aileye metanetlerinden dolayı teşekkür etmişti.