Pırlantaların Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Pırlantaların Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Pırlanta, kusursuz ışıltısıyla asırlardır en değerli ve seçkin taş olarak kabul edilir.

Tam da bu yüzden beştaş, tamtur yüzük, tektaş gibi pırlanta mücevherler en özel anları taçlandıran seçkin armağanlardır. Bununla birlikte özellikle sevdiklerinize unutulmaz bir özel gün armağanı olarak satın aldığınız pırlantaların gerçekliğinden emin olmak son derece önemlidir. Pırlantanın gerçek olduğunu anlamanın bazı amatör yöntemleri olsa da genellikle profesyonel destek alınmasında fayda vardır. Dolayısıyla pırlanta mücevheri satın almadan önce dikkat edebileceğiniz birkaç önemli detayla güven konusunda herhangi bir endişe yaşanmasını engelleyebilirsiniz.

Pırlantanın Gerçek Olduğunu Anlama Yöntemleri

Pırlantanın gerçek olduğunu anlama yöntemleri ev ortamında amatör olarak uygulanabilir olsa da her zaman kesin sonuç vadetmez. Su testi, bu yöntemlerden en yaygın olanıdır. Bir bardak içerisine su alarak pırlanta mücevheri bu suyun içerisine atın. Mücevher bardağın dibine çökerse genellikle pırlantanın gerçek olduğu düşünülür. Ev ortamında kullanılabilecek bir diğer yöntem ise sis tekniğidir. Pırlanta taşına ağız yoluyla sıcaklık üflenir ve taş üzerindeki sis oluşumu hemen dağılırsa pırlanta gerçektir. Sis oluşumu birkaç saniyeden uzun bir süre boyunca aynı şekilde kalırsa mücevherin gerçekliğinden endişe duymanız olasıdır.

Pırlantanın Kimliği Olarak Kabul Edilen Sertifikalar

Pırlantanın gerçekliğini test etmenin en makul yöntemi ise sertifikalardır. Bu sertifikalar, aynı zamanda pırlantanın kimliği olarak kabul edilir. Uluslararası alanda hizmet veren sertifika sağlayıcılar tarafından hazırlanır ve pırlantaya dair tüm detaylar bu sertifika içerisinde yer alır. Dolayısıyla satın aldığınız pırlanta mücevherin sertifikası varsa çoğunlukla pırlantanın gerçekliğinden şüphe etmeniz gerekmez.

Güvenilir Markalar Endişeleri Tamamen Ortadan Kaldırır

Pırlantanın gerçekliği konusunda şüphe duymamayı güçlendirecek en önemli etkenlerden biri de güvenilir markaları tercih etmektir. Pırlanta mücevheri güvenilir bir markadan satın almanız halinde pırlantanın gerçekliğine ilişkin endişelerin tamamen ortadan kalkması son derece olasıdır. Aynı zamanda güvenilir pırlanta ve mücevher markaları, sertifika konusunda da oldukça hassastır.

Aşkınıza çok yakışacak pırlantaların yaratıcısı D Diamond, hologramlı mücevher sertifikası ile pırlantaları D Diamond güvencesiyle mühürlüyor. Aşkınıza çok yakışacak pırlanta mücevherleri D Diamond güvencesi ve kalitesiyle beştaş yüzük ve birçok özel tasarımları keşfedin!

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.