Piyasada Meme Token’larda Son Durum: Meme Coin’ler Neden İlgi Görüyor?

Piyasada Meme Token’larda Son Durum: Meme Coin’ler Neden İlgi Görüyor?
Lider kripto para birimi Bitcoin’in yeni rekorlar kırması bazı altcoin sınıflarının özellikle işine yaradı.

Bu noktada şimdiye kadar BTC fiyat yükselişinden en iyi faydalanan kripto para sınıflarından biri meme token’lar oldu. Peki popüler meme tokenlarda son durum ne?

Meme Token’lar Toparlanıyor

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi piyasa genelindeki toparlanmanın ortasında popüler memecoin’lerde önemli yükselişler oldu. Dogecoin (DOGE) yüzde 18,53 yükselişle 0,1483 dolara ve Shiba Inu (SHIB) yüzde 9,97 yükselişle 0,00002657 dolara yükseldi. Buna ek olarak, iki trend memecoin Pepe (PEPE) ve Floki (FLOKI) sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 41’in üzerinde kayda değer ralliler yaptılar.

Bunlara ek olarak birçok altcoin’in de ralliye katıldığı görüldü. Önde gelen altcoin’lerden biri olan Solana son 24 saatte yüzde 13,11’lik yükselişle 187,76 dolara yükselerek yeniden 190 dolar seviyesine yaklaştı. XRP, işlem hacminin yüzde 17,93’lük bir düşüşle 2.55 milyar dolara gerilemesine rağmen yüzde 4,66’lık yükselişle 0,6052 dolara ulaşarak 0,60 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Benzer şekilde, Cardano son 24 saatte işlem hacminin 901.44 milyon dolara düşmesine rağmen yüzde 8,42 yükselişle 0,6307 dolara yükseldi.

Meme Token’lar Neden İlgi Görüyor?

Kripto para piyasasında meme token'lar, çeşitli nedenlerden dolayı ilgi görebilir:

  • Sosyal Medya ve Ünlü Etkisi: Meme token'lar, sosyal medya üzerinde viral hale gelebilir ve ünlüler tarafından desteklenebilir. Bu durum, kısa sürede geniş bir kitle tarafından tanınmalarına ve ilgi görmelerine sebep olur. Örneğin, Dogecoin başlangıçta bir şaka olarak başlamış olmasına rağmen, Elon Musk gibi ünlülerin desteğiyle popülerlik kazanmıştır.
  • Spekülatif Yatırım: Birçok yatırımcı, meme token'ların yüksek volatilitesinden yararlanmayı hedefler. Kısa sürede yüksek kar elde etme umudu, spekülatif yatırımları artırabilir.
  • Topluluk ve Kültür: Meme token'lar genellikle güçlü ve etkileşimli topluluklar tarafından desteklenir. Bu topluluklar, token'ların tanıtımı ve yayılması için sosyal medya kampanyaları gibi çeşitli etkinlikler düzenleyebilir.
  • Erişilebilirlik ve Düşük Fiyat: Çoğu meme token düşük fiyatlıdır, bu da küçük yatırımcıların da piyasaya girmesini kolaylaştırır. Yatırımcılar, düşük bir maliyetle büyük miktarlarda token satın alabilirler, bu da onlara bir yükseliş durumunda büyük karlar elde etme umudu verir.

Kaynak: https://coin-turk.com/shiba-inu-dogecoin-floki-pepe-yeniden-guc-gosteriyor-kripto-paralar-bitcoin-liderliginde-toparlaniyor

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.