PKK el koyduğu şehirlere belediye başkanı atayacak

PKK el koyduğu şehirlere belediye başkanı atayacak
PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin, el koyduğu Kobani ve Afrin şehirlerine belediye başkanı atadığı öğrenildi.

Yönetimine el konulan diğer şehirler Haseki, Tırbesıpi, Amude ve Derik’e ise yakın zamanda başkan atanacağı ileri sürülüyor. Kobani, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar köyü sınırının sıfır noktasında bulunuyor.

Bu arada BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün başkanlığını yapacağı bir heyetin, Suriye’de Kürt bölgesine giderek sözde Kürt Ulusal Konseyi yöneticileriyle görüşmeyi planladığı, heyetin PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile de görüşeceği ifade ediliyor.

Keskin nişancılar Türkiye sınırına yerleşti

Öte yandan sınırı aşıp Türkiye'ye sığınmak isteyen muhalifleri engellemek isteyen Suriye ordusu, sınıra yakın bölgelere keskin nişancılar yerleştirdi. Sınır boyunca gözetleme yapan Suriyeli keskin nişancılar, Türkiye’ye geçiş yapmak isteyen muhaliflere izin vermiyor. Ancak, Yayladağı’nın farklı bölgelerinden ve Reyhanlı İlçesi’nden Türkiye’ye kaçışlar devam ediyor. Suriye topraklarındaki silahlı askerler, Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güveççi Köyü’nden çıplak gözle görülebiliyor.

Muhaliflerin elindeki 4 Suriye askeri de Türkiye sınırında geçişleri önlemek amacıyla görev yaptıklarını itiraf etmişti.