PKK yine saldırdı 8 Yaralı

PKK yine saldırdı 8 Yaralı
Elazığ’ın Alacakkaya İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü binasına PKK’lı teröristlerce roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Elazığ’ın Alacakkaya İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü binasına PKK’lı teröristlerce roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Açılan ilk ateşte 2 polis memuru ile ilçe müftüsünün eşi yaralandı. Cizre'de de olaylara müdahale eden polise ateş açıldı. Olayda 6 polis yaralandı.

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi'ne geçici köy korucusu kıyafetiyle sızan PKK'lı teröristler Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda 2 polis memuru ile ilçe müftüsünün eşi yaralandı. Polisin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

GEÇİCİ KÖY KORUCUSU KIYAFETİYLE SALDIRDILAR

Alacakaya'da PKK'lı teröristler, iddiaya göre, geçici köy korucusu kıyafeti giyerek bugün saat 20.45 sıralarında ilçe merkezine girdi. Teröristler, önce rokatatar ve uzun namlulu silahlarla bitişik olan İlçe Emniyet Müdürlüğü, polise ait lojmanlar ve kaymakamlık lojmanlarına saldırdı. Açılan ilk ateşte, Emniyet Müdürlüğü binası önünde nöbet tutan polis memurlarından Erkan Kartal ile Yunus Zorlu, kol ve bacaklarından yaralandı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki polislerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sırasında teröristlerin açtığı ateş, İlçe Müftüsü Cemil Liv'in oturduğu lojmana isabet etti. Bu sırada balkonda bulunan müftünün eşi Yeliz Liv, kalçasına isabet edan kurşunla  yaralandı.

Alacaya'daki saldırının haber verilmesi üzerine ilçeye başta Elazğ olmak üzere çevre ilçelerden takviye güvenlik güçleri sevkedildi. Yaklaşık 25 dakika süren çatışmanın ardından yoğun ateş altında kalan teröristler gecenin de karanlığından faydalanarak kaçtı. Dağlık alana kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

Teröristelerin saldırısında yaralanan polis memurları Erkan Kartal, Yunus Zorlu ile Yeliz Liv, ambulansla Elazığ'a getirilerek Fırat Üniversitesi Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların durumların iyi olduğu belirtildi.

Saldırıda eşi yaralanan Alacakaya Müftüsü Cemil Liv, eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Müftü Liv, "Biz camide bulunduğumuz sırada saldırı oldu. Roket attılar, karakolu taradılar. Bizim ev ile karakol arasında bina olmadığı için bir kaç tane mermi bizim eve isabet etmiş ve eşim vurulmuş" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ÇELİK YELEK UYARISI

Olayın ardından Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, telsizle tüm birimleri uyararak, gerekli önlemleri alıp, duyarlı olmalarını istedi. Coşkun, sabit noktada görev yapan personelin mutlaka çelik yelek giymeleri talimatını verdi.

CİZRE'DE OLAYLARA MÜDAHALE EDEN POLİSE SİLAH VE BOMBALI SALDIRI: 6 POLİS YARALI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları ile polisler arasında çatışma çıktı. 4 polis memuru göstericilerin açtığı ateş sonucu, 2 polis memuru ise çöp konteynırının kenarına tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu yaralandı. Güvenlik güçleri abluka altına aldığı ilçede geniş kapsamlı operasyonlar başlatırken, sokak aralarında zaman zaman çatışmaların yaşandığı belirtildi.

GÖSTERİCİLER ATEŞ AÇTI: 4 POLİS SİLAHLA YARALANDI

Cizre'de bu akşam saatlerinde Nur ve Cudi Mahallesi'nde PKK yandaşları izinsiz gösteri yaptı. Yolları barikatlarla kapatan göstericilere polis müdahale etti. Göstericiler polisi, taş, molotof ve havai fişekle saldırırken, polis gaz bombası ile müdahalede bulundu. Cudi Mahallesi'nde göstericilerin arasına karıştığı sanılan bazı teröristlerden polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte 4 polis memuru yaralandı.

TUZAKLANAN BOMBANIN PATLATILMASIYLA 2 POLİS YARALANDI

Cizre girişinde bulunan İdil yolu üzerindeki gösterilere müdaha eden polislerlerin geçişi sırasında ise çöp konteynırının kenarına bırakılan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile patlatılan bombanın yakınında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Silahla vurulan  polislerden 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Tam bir kargaşanın yaşandığı ilçe güvenlik güçleri tarafından abluka altına alındı. İlçe giriş ve çıkışları kantrol altına alınırken, özel harekat timleri geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Polislerden kaçan bazı göstericiler de Dörtyol Kavşağında bulunan öğrenci yurduna molotof kokteyli fırlattı. Boş olan yurtta çıkan yangın polisin müdahalesiyle hemen söndürüldü. Gerginliğin hakim olduğu ilçede zaman zaman güvenlik güçleri ile terör yandaşları arasında çatışmaların yaşındığı kaydedildi.