PKK'nın önemli ismi öldürüldü

PKK'nın önemli ismi öldürüldü
Paris'in merkezi Gare du Nord'da bulunan terör örgütü PKK'nın irtibat bürosunda PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı bir kadın öldürüldü.

PKK’nin ilk kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez isimli genç kadın önceki akşam saatlerinde Paris'teki PKK'nın irtibat bürosunda uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldü.

Olay önceki gece 01.00 sıralarında KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan'ın evine gelmemesi yüzünden arkadaşlarının büroya gelmesi ile ortaya çıktı. Fidan Doğan'ı aramak için PKK'nın irtibat bürosuna gelen arkadaşları, kapı önünde kan izleri gördüler. Bunun üzerine kapıyı kırarak büroya girenler içeride Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cesetlerini buldular. Sakine Cansız ve Fidan Doğan'ın başlarına, Leyla Söylemez'in ise başına ve vücuduna isabet eden kurşunla öldüğü belirtildi.

Büroya saçılan aşırı kan izlerine dikkat çeken görgü tanıkları saldırıda kesici aletlerin de kullanılmış olabileceğini dile getirdiler.

Olay yerine gelen Fransız polisi incelemelerini sürdürüyor. Polis yetkilileri, öldürülen kadınların örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

SUİKAST İDDİASI

Fransa Kürt Dernekleri Başkanı Mehmet Ülker ise suikastın saat 18.00-19.00 civarında gerçekleşmiş olabileceğini belirterek son derece profesyonelce işlenmiş olduğuna dikkat çekti.

AFP haber ajansına konuşan Paris Kürt Enstitüsü Direktörü Leon Edart da “Manzara insana bunun bir infaz olduğunu düşündürüyor ancak olayın tam olarak nasıl geliştiği soruşturmayla belli olacak” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPACAK

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, cinayeti “dayanılmaz” olarak nitelendirirken cinayetlerle ilgili olay yerinde incelemelerde  bulunacağını söyledi.

France Info radyo kanalına konuşan Valls, cinayetlerle ilgili yorum yapmanın şu an için erken olduğunu belirterek, “Bırakalım yetkililer gerekli soruşturmalarını tamamlasın” dedi.

ZÜBEYİR AYDAR "İMRALI'YA KARŞI"

PKK'nın Avrupa sorumlusu olarak bilinen Zübeyir Aydar, terör örgütünün Paris'teki enformasyon bürosuna düzenlenen saldırının, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapıldığını öne sürdü. Rudaw haber sitesine konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç PKK'lı kadının öldürüldüğü silahlı saldırıyı değerlendirdi. Aydar, "Saldırılar, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapılıyor” ifadesini kullandı.

Aydar, “Bu saldırı, yeni sürece karşı yapıldı. Karanlık güçler tarafından yapıldı" derken sözünü ettiği güçlerin Türkiye’deki derin devlete bağlantılı olduğunu öne sürdü.

LA REPUBBLİCA: KATA ŞİFREYLE GİRİLEBİLİYORDU

Ülkenin ana akım gazetelerinden La Repubblica, şimdiye kadar elde edilen bilgiler ışığında Paris polisinin, olayın bir örgüt içi hesaplaşma olduğunun güçlü bir ihtimal olduğu yönünde bilgi aktardığını vurguladı.

3’lü suikastın, Türkiye’nin İmralı’yla başlattığı barış görüşmelerinin akabinde gerçekleştiğine dikkat çeken gazete, başlarından vurulan Sakine Cansız ile Leyla Söylemez’in, öğleden sonra Fidan Doğan’la buluşmak üzere suikastin gerçekleştiği binanın birinci katına gittiklerini aktararak, “Yani, sadece girilen bir şifreyle ve dahili telefon sistemiyle erişilebilen kata” diye not düştü.

Gazete bu nedenle, öldürülen kadınların, suikastçılarına kapıyı açmış olma ihtimalinin güçlendiğine dikkat çekti. Haberde ayrıca, binanın girişinde, Gare du Nord’da bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu’na ait herhangi bir tabela da bulunmadığı da ifade edildi.