Polanyalı ve Slovakyalı öğrenciler Trabzonda

Polanyalı ve Slovakyalı öğrenciler Trabzonda
Polonyalı ve Slovakyalı öğrenciler, Hayat Boyu Öğrenme Comennius Okul Ortaklıkları “Gelecek için geri dönüşüm zamanı” isimli projeleri kapsamında Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu Şema İlköğretim Okulu’na ziyaret için Trabzon’a geldiler.

Maçka Kaymakamı Ali Murat Kayhan’ı ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’i makamında ziyaret eden ekip daha sonra yenilen öğle yemeğinde buluştu.

Kaymakam Ali Murat Kayhan misafir öğrencilere az uyuyup çok gezmelerini tavsiye ederek Maçka’yı ve doğayı anlattı.

Başkan Ertuğrul Genç, Maçka’nın Trabzon’un ve Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden biri olduğunu belirterek, “Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

Burada da grup adına konuşan Ponoya okul müdürü Miroslaw Staszkiewicz ise “Bizim projelerimizin Polonya’da kabul edilmesi çok zor. 98 puan alsak bile projemiz kabul edilmiyor. Ancak ŞEMA’nın projesi Polonya’da en yüksek puanı alıyor. Bu nedenle Polonya’da her okul Trabzon’un projelerine ortak olmak ister” ifadelerini kullandı.

Slovakyalı okul müdürü Zdenka Maslikova ise ortaklıktan son derece mutlu olduklarını belirterek, “Proje sayesinde Trabzon’un tarihi mekanları görme fırsatı yakaladık” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Mustafa Akyüz ise bu yapılan çalışmanın yalnız bir proje ortaklığı değil bir aile ortaklığına dönüştüğünü vurguladı. Akyüz, proje toplantısına Polonya ve Slovakya’dan 7’si öğretmen olmak üzere toplam 13 kişi katıldığını kaydederek “Çocuklar seçtiğimiz ailelerin yanında kalıyor. Projenin güzelliği de burada, Avrupalı çocukların Türkiye’den artık birer aileleri ve arkadaşları var” şeklinde konuştu.