Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi!

Polis ekipleri Taksim Meydanı'na girdi!
İstanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıkan yollarda güvenlik önlemlerini artırıyor.

TAKSİM'DE PANKART TEMİZLİĞİ

Gazetecilere bilgi veren polis yetkilileri, Gümüşsuyu ve Harbiye tarafından Taksim'e gireceklerini, Gezi Parkı'na ise herhangi bir müdahale olmayacağını belirtmişlerdi ancak polis barikatları aştı ve meydana giriş yaptı. Polis, AKM ve Taksim Meydanı'ndaki Atatürk heykeli üzerindeki pankartları indiriyor! Polis, buralardaki Türk Bayrağı ve Atatürk posterlerine dokunmadı. 

POLİS ÖZÜR DİLEDİ

Polisin bu mudahalesi esnasında kullanılan biber gazı dolayısıyla, polis Gezi Parkı'nda bulunan eylemcilerden özür diledi. 

TARLABAŞI'NDA MÜDAHALE

Polis ile eylemciler arasında Tarlabaşı'nda bir gerinlik yaşandı. Eylemciler polise taş atarken, polis de eylemcilere biber gazı ile müdahalede bulundu. Polis hoparloründen yapılan duyuruda Tarlabaşı'ndaki müdahalenin durdurulmasını istedi. 

VALİ MUTLU'DAN GEZİ PARKI AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı'ndakilere müdahale edilmeyeceğini, gayelerinin Atatürk Kültür Merkezi ve Taksim Meydanı'ndaki Atatürk heykeli üzerindeki pankartları indirmektir, açıklamasında bulundu. İşte Vali Mutlu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklama: 

"GEZİ PARKI ve TAKSİM'e KESİNLİKLE DOKUNULMAYACAK,SİZLERE ASLA DOKUNULMAYACAKTIR.Bu sabah ve bundan sonra polis kardeşlerinize emanetsiniz. Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan,sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi,olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim. Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun,GEZİ'de bekleyin. Hepinize tekrar hayırlı sabah dileklerimi iletiyorum.Allah milletimize sevgi, hoşgörü birlik ve güzellikler nasip etsin. Allahaısmarladık...."

Gümüşsuyu Caddesi başında bulunan Süzer Plaza'nın önünde çevik kuvvet polisleri yığıldı. Yaklaşık 20 çevik kuvvet otobüsü ve İETT otobüsleriyle getirilen polislerin ellerinde kaskları ve kalkanlarıyla bekledikleri görülürken, geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.