Polis Gezi Parkı'na girdi

Polis Gezi Parkı'na girdi
Başbakan Erdoğan'ın, "Çok net söylüyorum.Çok açık net söylüyorum, Taksim Meydan boşaldı boşaldı, boşalmadığı takdirde artık bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir" sözlerinin ardından polis ekipleri Gezi Parkı'na girdi.

Gezi Parkı'nda başlayan ve Taksim Meydanı'nda devam eden eylemin 19. gününde polis müdahalesi gerçekleşti.

AK Parti'nin "Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndakilere son kez seslendi. "Devlet sizin oyuncağınız değil" diyen Başbakan Erdoğan, "Çok net söylüyorum.Çok açık net söylüyorum, Taksim Meydan boşaldı boşaldı, boşalmadığı takdirde artık bu ülkenin güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir" diyerek müdahale sinyali verdi ve o müdahale bu akşam saatlerinde başladı.

Taksim’de polis ekipleri, bir süre "eyleme son verin” anonsu yaptı. Ardından dağılmayan gruplara müdahale başladı. Meydanda ve Gezi Parkı'nda bulunan gruplara müdahale ediliyor.

Önce Taksim Meydanı'ndaki gruplara müdahale eden polis, ardından TOMA'larla Gezi Parkı'na yönelti. Biber gazı ve tazyikli suyla gerçekleştirilen müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara dağıldı.

SAAT: 20.55
Polis ekipleri Gezi Parkı'na girdi.

SAAT: 20.50
Polis Taksim Meydanı'ndaki gruplara gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

SAAT: 20.48
Polis, özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastaların alanı terk etmesi yönündeki anonsunu tekrarlıyor.

SAAT: 20.46
İstanbul polisi anonslarla Taksim Meydanı'ndaki vatandaşları müdahaleden etkilenmemeleri için alanı terk etmeye çağırıyor.

SAAT: 20.43
Polis, "Basın mensubu arkadaşlar, alanı boşaltın" anonsu yaptı.

SAAT: 20.28
Polislerden eylemcilere: "Size yaptığımız son uyarılar. Yaptığınız işgal eylemine son verin" anonsu yapıldı. Polis, "Grup dağılmadığı takdirde zor kullanılarak dağıtılacaktır. Size yaptığımız son uyarılar. Yaptığınız işgal eylemine son verin" dedi.