Polis Gezi Parkı'nı tamamıyla boşalttı, çadırlar sökülüyor

Polis Gezi Parkı'nı tamamıyla boşalttı, çadırlar sökülüyor
Polis müdahale etti, Gezi Parkı boşaldı, çadırlar sökülüyor...

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda toplanan göstericilerine polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Gruplar, yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara mitinginde verdiği mesajların ardından Taksim Meydanı’nda alınan güvenlik önlemleri bir anda üst seviye çıkarıldı. Bölgeye polis ekiplerinin yanı sıra itfaiye ve sağlık ekipleri ile ambulanslar sevk edildi. Polis, meydanda toplanan göstericilere "Bu yaptığımız son uyarılardır. Gezi Parkı'nı terk edin", "Dağılmanız için yeterli süre verilmiştir. Aranızdaki provokatörlere inanmayın" ve "Kamuya açık alanı işgal edemezsiniz. Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar oradan uzaklaşın" şeklinde anonslar yaptı. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan göstericilere önce tazyikli su ile müdahale ardından da biber gazı ile müdahale etti.

GEZİ PARKI’NDAKİ ÇADIR VE BARİKATLARDAN

Taksim Meydanı’nda yapılan müdahalenin ardından Gezi Parkı’na yönelen çevik kuvvet ekipleri, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Yaklaşık 15 dakika süren müdahalenin ardından gezi parkı göstericilerden arındırıldı. Polis gezi parkı müdahalesinin ardından parktaki çadır ve barikatları iş makinelerinin marifetiyle temizledi.

Polisin müdahalesi ile Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndaki göstericiler Halasgargarzi ile Gümüşsuyu Caddesi, Harbiye ve Divan Otel’i istikametlerinde ara sokaklara dağıldı. Sokak aralarında toplanarak zaman zaman polise taşlarla saldıran gruplar yine müdahale ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Öte yandan; polis müdahalesi sırasında bazı göstericilerin yaralandığı gözlendi. Yaralılar Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

GEZİ PARKI TEMİZLENİYOR

Polis, Gezi Parkı'na müdahale etti. Göstericilerin parktan çıkarılmasının ardından hummalı bir temizlik çalışması başladı. Belediye ekipleri, park içerisindeki çöpleri toplarken, iş makineleri de barikatları yıktı. Taksim Gezi Parkı çevresinde temizlik çalışmaları devam ediyor.

22:36: İstanbul Valiliği: Bu akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı'nda yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 vatandaşımız intikal etmiş olup ağır bir vaka yoktur. Ayakta tedavi gören vatandaşlarımıza gerekli sağlık müdahaleleri yapılmaktadır.

22.35: Polis, müdahale ederek çıkardığı eylemcilerden sonra Gezi Parkı'ndaki çadırları iş makinalarına yüklüyor.

22:33: Taksim'de polisin biber gazlı ve tazyikli suyla müdahalesi sırasında bazı eylemciler Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi yönüne kaçtı. İstiklal Caddesi'nde toplanan gruplara tazyikli suyla müdahale edildi.

22:30: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 21.10'da İstanbul'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da İstanbul'a geldi.

22.26: İstanbul'da Kadıköy ve Gazi Mahallesi'nin de aralarında olduğu pek çok ilçesinde insanlar sokaklarda. Kadıköy'de iskeleye doğru insanlar yürüyor.

22:17: Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinden sonra yüzlerce kişi Divan Oteli’ne sığnıdı. Bunun üzerine polis otelin içine de gaz sıktı. Binanın içinin tamamı gaz dolarken, göstericiler hem zemin katta, hem de alt katta bulunan konferans salonlarına sığındı. Aralarında çok sayıda çocuk, kadın ve engellinin bulunduğu onlarca kişi, havalandırmanın bulunmadığı konferans salonlarında yere yığıldı. Bu sırada bazı göstericiler baygınlık geçirdi. Bazı kişiler otelin önüne çıkıp bayrak açtı ve İstiklal Marşı'nı söyledi. Bu arada Divan Otele ambulans çağrıldı. Aralarında bir çocuğun da olduğu bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı. Bu arada çok sayıda kişi otelin içindeki bekleyişini sürdürüyor.

22:07: Polis İstiklal Caddesi'nde TOMA'lar ile müdahale ediyor.

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(3).jpg

22:00: İstiklal Caddesi ve Harbiye'de polis müdahalesini sürdüyor. Artı1 televizyonuna konuşan Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, çok fazla yaralı olduğunu, bazılarının plastik mermiyle yaralandığını, polisin revirlere müdahale ettiğini söyledi.

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(8).jpg

21:53: İlk müdahale sırasında Gezi Parkı içindeki revirlere doğru 100'den fazla polisin girdiği görüldü. Revirlerde tedavi olanlar sedyelerle taşınmaya çalışıldı. Talimane tarafına doğru kaçarak polise taş atanlara karşı plastik mermi kullanıldığı görüldü. Talimhane bölgesi şu an daha sakin görünüyor...

21:51: Taksim Gezi Parkı'na polisin müdahalesi sırasında yaşananlar kameralara yaşandı. Gezi Parkı'ndan ilk kaçanların seyyar satıcılar olduğu görüldü. Eylemciler gaz bombalarının oluşturduğu sis bulutu arasında parktan çıktı. Bu sırada yaralananlar olduğu görüldü...

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(4).jpg

21:50: Eylemciler Divan Otel'e kadar gelen polisin önünde insan zinciri oluşturarak ambulansların geçişini sağlamaya çalışıyor. Ambulanslar sürekli yarlıları taşıyor. Yaralılar ve gazdan fenalaşanlar arasında küçük çocuklar da var.

21:49: Polis Harbiye'deki İstanbul Radyoevi'nin önüne gaz atıyor. Burada toplanan kalabalık ise sloganlar atarak polisi protesto ediyor...

21:46: İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan kalabalık gruba polis TOMA'lardan su sıkarak engel oluyor...

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(7).jpg

21:41: Belediye ekiplerinin de Park içine girdikleri belirtiliyor. Gezi Parkı içindeki eylemciler polise "Bize gaz ve su sıkmayın, barışçıl eylemler yapıyoruz" diyor.

21:40: Gezi Parkı içine giren iş makineleri çadırları, standları kaldırıyor. POlisin park çevresinde ve özellikle Divan Otel çevresindeki müdahalesi sürüyor.

21:35: Polis Divan Otel'in önüne sığınan eylemcilere de tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ediyor. Otelin içi de gaz doldu.

21:25: Gezi Parkı neredeyse boşaldı. Polis ara sokaklara kaçanlara saldırmaya devam ediyor.

21:20: Polis Gezi Parkı'na hala gaz atmaya devam ediyor. Birçok kişi Divan Otel'e sığındı. Bu arada, İstanbul'un birçok farklı mahallesinde yaşayanlar, tencere-tava çalarak Gezi eylemine destek veriyor.

21:15: Gezi Parkı'ndaki çadırlar sökülüyor, polis çadırları tekmeleyerek, çekerek alandan atıyor. Eylemciler polise sloganlarla yanıt veriyor. Polis parkın içindekilere copla müdahale ediyor.

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(1).jpg

21:10: Birçok insangazdan etkilenerek hastalandı. Gezi Parkı'nde biber gazından göz gözü görmüyor. Meydana çıkan yollardaki barikatlar kaldırıldı.

21:00: Çevik Kuvvet polisi Gezi Parkı'na girdi, girişteki çadırları söktü.

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(6).jpg

20:55: İstiklal Caddesi ve Harbiye girişi başta olmak üzere polis Taksim'e çıkan tüm yolları ablukaya aldı, gaz bombaları attı. TOMA'lar hem Gezi Parkı'na hem meydana su sıkıyor. Gezi Parkı'nda her yaştan insan var, bebekleriyle gelenler de dahil.

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(5).jpg

20:50: Polis müdahalesi başladı. Polis TOMA'lar ile Gezi Parkı'na girdi.

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(9).jpg

20:38: Taksim Meydanı'nda kalabalık giderek artıyor. Kalabalık grup yaptıkları tezahürat ve sloganlarla Gezi Parkı'ndakilere destek veriyor.

gezi-parki-polis-ekiplerince-bosaltildi-(2).jpg

20: 21: Polis, Taksim Meydanı'nda toplanmaya başlayan kişilere yönelik olarak " dağılın " şeklinde anons yapıyor. Polis, Gezi Parkı'nda bulunanlara yönelik "Dağılın. bu son uyarımızdır" şeklinde anons yapıyor. Grup dağılmadığı taktirde zor kullanılarak dağılcaktır açıklaması yaptı.