Polis Haftası Rize'de Kutlanıyor

Polis Haftası Rize'de Kutlanıyor
Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü, Rize'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Rize Belediye Başkan Vekili Temel Ali Uzun, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Rize Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Sarıca, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice ve Rize Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Sarıca'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Yenice, burada yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Türk Polis Teşkilatı 1,5 asrı aşan deneyimi, yetişmiş kaliteli insan gücü, modern donanım ve ekipmanıyla halka hizmet vermeyi şiar edinmiştir. Bugüne değin huzurun inşası, asayişin temininde yaptıklarıyla göz dolduran teşkilatımız bugünden sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle hukukun üstünlüğüne, insan haklarının evrensel değerlerine bağlı kalarak görev yapmaya devam edecektir. Vatanın her karış toprağını helali gören, bayrağının dalgalandığı yerde olmaya yürekten kararlı teşkilatımızın bu azim ve kararı karşısında, suç alev topu olsa sönecek, yürekler milletimizle beraber attıkça onu top sindiremeyecektir. Bu bağlamda Rize halkının da teşkilatımızın yanında olan kararlı duruşunun ve desteğinin yadsınamaz önemine minnet ve şükran duygularımla değinmek istiyorum. İlimiz özelinde göreve geldiğim günden bugüne  şahsen yaşadığım tecrübelerde göstermiştir ki Karadenizin civanmert insanının devletimiz geneli ve teşkilatımız özelindeki ilgi alaka sevgi ve muhabbeti devam ettikçe emniyet teşkilatımızın istikrarı dünyaya açık yüzü, demokrasiye olan inancı, huzurun teminindeki kararlılığı artarak devam edecek ve her geçen gün hizmet kalitesine yansıyacaktır." diye konuştu. 

dsc_0066.jpg

1020 personeli ile Kıymetli Rizelilerin huzurlu günlerini temin etmeye çalıştıklarını kaydeden Yenice, konuşmasına şöyle devam etti: Rize Emniyeti emsal şehirler ile kıyaslandığında asayişin ve emniyetin en fazla tesis edilebildiği iller arasında yer almaktadır. Bunun haklı gururunu özellikle valiliğimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerimize, sivil toplum örgütlerimize, üniversitemize, işadamı ve kanaat önderlerimizle her daim yanımızda desteklerini esirgemeyen çok kıymetli saygı değer halkımıza ve yerel basın emekçilerimize borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizler olmasaydınız bu tablo ortaya çıkmazdı.

Tören, Rize Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından gerçekleştirilen Polis Halk Yürüyüşü ile sona erdi. 

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(1).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(2).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(19).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(3).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(4).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(5).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(6).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(7).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(8).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(9).jpg

 

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(10).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(20).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(11).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(12).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(14).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(15).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(16).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(17).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(18).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-1.jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(21).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-2.jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(23).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(22).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(24).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-53.jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-3.jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(25).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(26).jpg

polis-haftasi-rizede-kutlaniyor-(27).jpg